ΑρχικήinetΝέα MacBook Pro. Τι αγοράζετε, μια ματιά εκ των έσω

Νέα MacBook Pro. Τι αγοράζετε, μια ματιά εκ των έσω

Η Apple αναφέρει ότι με τα νέα της MacBook Pro κατάφερε να φτάσει σε νέα ύψη απόδοσης. Ωστόσο, τα νέα συστήματα της εταιρείας είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να επιδιορθωθούν από τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με το iFixit, το οποίο αποσυναρμολόγησε τα νέα Macs .

macbook profoto Apple

Αποσυναρμολογώντας πρώτο το μοντέλο των 15 ιντσών, η iFixit δήλωσε ότι εσωτερικά έμοιαζε με το μοντέλο του 2012, αλλά πριείχε μερικές σημαντικές διαφορές, όπως την υποδοχή των ακουστικών που πλέον συνδέεται με το logic board, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποια στιγμή χαλάσει το connector, θα χρειάζεται πάνω από 1.000 δολάρια για να διορθωθεί.
Ακριβώς όπως και το μοντέλο του περασμένου έτους, η μπαταρία του MacBook Pro δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Είναι στερεωμένη στο σασί του φορητού υπολογιστή με κόλλα, έτσι ώστε ακόμη και οι έμπειροι τεχνικοί θα δυσκολευτούν πάρα πού για να την βγάλουν.
Οι τεχνικοί του iFixit “έλυσαν” επίσης το μοντέλο των 13ιντσών και διαπίστωσαν ότι η μπαταρία είναι στερεωμένη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Το επίσης σημαντικό είναι ότι και στα δύο μοντέλα με την 13 και 15 ιντσών, όλο το πακέτο της οθόνης είναι συγκολημένο κάτι που σημαίνει ότι η αντικατάσταση της θα είναι πολύ ακριβή, ή αλλιώς αν χαλάσει κάτι το πετάμε και αγοράζουμε άλλο.

Και στις δύο φορητούς υπολογιστές, η μνήμη RAM, η μπαταρία και η SSD δεν είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να αντικατασταθούν από το χρήστη.

Η Apple προσφέρει στους πελάτες της μια εγγύηση ενός έτους για όλο το υλικό. Ωστόσο αν συμβεί κάτι μετά την έλευση της εγγύησης θα πρέπει μάλλον να αντικαταστήσετε όλο τον υπολογιστή σας. Μπορεί να συμφέρει καλύτερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS