ΑρχικήinetΈνα νέο Facebook Hoax παρουσιάζει τον θάνατο του ηθοποιού Will Smith

Ένα νέο Facebook Hoax παρουσιάζει τον θάνατο του ηθοποιού Will Smith

Τα μηνύματα που κυκλοφορούν σήμερα στο Facebook παρουσιάζουν τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Will Smith κατά την διάρκεια μιας σε χειρουργικής επέμβασης. Οι δημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο ανυποψίαστα μέλη του κοινωνικού δικτύου που αν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους μια κακόβουλη εφαρμογή.

will-smith-death-hoax

Οι δημοσιεύσεις για το θάνατο του Will Smith αναφέρουν:

“Hollywood Press: Ο Will Smith πέθανε κατά την διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη. Η ζημιά στη σπονδυλική στήλη προήλθε από ένα ατύχημα στα γυρίσματα του Hancock 2 (2014). Η αμέλεια του γιατρού και η υπερδοσολογία των φαρμάκων είναι είναι η αιτία του θανάτου του. Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο της CCTV από το χειρουργείο.”

Σύμφωνα με το Hoax Slayer, όποιοι προσπαθήσουν να δουν το βίντεο και κάνουν κλικ στο σύνδεσμο που περιέχεται στο μήνυμα, θα οδηγηθούν σε μια ιστοσελίδα όπου θα τους ζητηθεί να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή του Facebook που θα τους ζητήσει την άδεια τους να δημοσιεύει στο λογαριασμό τους.

Μόλις αυτή η εφαρμογή εγκατασταθεί, οι απατεώνες ζητάνε από τα τα θύματα τους να κατεβάσουν ένα “Facebook media plugin” για να μπορέσουν να δουν το βίντεο του Will Smith. Η δεύτερη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή του χρήστη.

Προσοχή στις ιστοσελίδες που σας ζητούν να εγκαταστήσετε λογισμικό, δεδομένου ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κακόβουλο.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS