Αρχικήinet"Ανεπίσημη" λύση για το "Secure Boot Isn’t Configured Correctly" από την Microsoft

“Ανεπίσημη” λύση για το “Secure Boot Isn’t Configured Correctly” από την Microsoft

Το “Secure Boot δεν έχει ρυθμιστεί σωστά” ή στα αγγλικά “Secure Boot Isn’t Configured Correctly” είναι ένα από τα κοινά σφάλματα που έχουν εντοπιστεί στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού της Microsoft Windows 8.1. Η Microsoft έχει δώσει ανεπίσημα μερικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα. Γνωρίζετε τις “ανεπίσημες λύσεις” της Microsoft…

secure-boot
Σύμφωνα με τη Microsoft, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα διορθώσετε το πρόβλημα και θα απαλλαγείτε από το υδατογράφημα που έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας.

Ελέγξετε αν Secure Boot έχει απενεργοποιηθεί στο BIOS και σε περίπτωση που είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το ξανά.
Στη συνέχεια δοκιμάστε την επαναφορά του BIOS στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και σε περίπτωση που αυτό δεν λειτουργεί μπορείτε να δοκιμάστε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας πίσω στις εργαστασιακές ρυθμίσεις. Αφού επανέλθει ενεργοποιήσετε ξανά το Secure Boot.

Η εταιρεία αναφέρει: “Για να προσδιορίσετε το πρόβλημα, μπορείτε να ελέγξετε τα αρχεία καταγραφής συμβάντων (logs). Για να δείτε τα αρχεία καταγραφής συμβάντων ακολουθήστε τη διαδρομή Εφαρμογές και Υπηρεσίες Logs/Microsoft/Windows/VerifyHardwareSecurity/Admin, (Applications and Services Logs/Microsoft/Windows/VerifyHardwareSecurity/Admin) και αναζητήστε στα καταγεγραμμένα συμβάντα: ‘Το Secure Boot είναι απενεργοποιημένο. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε το Secureboot μέσω του firmware του συστήματος. (Ο υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία UEFI και το Secure Boot είναι απενεργοποιημένο.)” ή ” Εντοπίστηκε μη παραγωγικό Secure Policy εκκίνησης. Κατάργηση Debug/ προέκδοση πολιτικής μέσω του firmware του συστήματος.” (παραθέτουμε το κείμενο και στα αγγλικά: ‘A non-production Secure Boot Policy was detected. Remove Debug/PreRelease policy through the system firmware. (The PC has a non-production policy.)

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι μερικοί υπολογιστές δεν έχουν επιλογή Secure Boot στο μενού του BIOS και έτσι οι οδηγίες της Microsoft δεν έχει και πολύ νόημα σε αυτή την περίπτωση.

Για άλλη μια φορά η Microsoft με ανεπίσημες λύσεις προσπαθεί να παρηγορήσει τους πελάτες της που ενώ έχουν πληρώσει το νέο της λειτουργικό σύστημα δεν μπορούν να το εγκαταστήσουν. Επαγγελματισμός στο έπακρον!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS