ΑρχικήinetΝέες δηλώσεις του Stephen Hawking που θα εξοργίσουν την Εκκλησία

Νέες δηλώσεις του Stephen Hawking που θα εξοργίσουν την Εκκλησία

Stephen HawkingΘα μπορούσε το ανθρώπινο μυαλό να συνεχίζει να ζει ακόμη και μετά τον θάνατο του σώματος; Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking ανέφερε πρόσφατα ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να το καταστήσει δυνατό.

“Νομίζω ότι ο εγκέφαλος είναι σαν ένα πρόγραμμα στο μυαλό, το οποίο είναι σαν έναν υπολογιστή,” δήλωσε ο Hawking δήλωσε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του στο Cambridge Film Festival, όπως αναφέρει η The Telegraph. “Έτσι είναι θεωρητικά δυνατό να αντιγράψετε τον εγκέφαλο σε έναν υπολογιστή και έτσι παρέχετε μια μορφή μεταθανάτιας ζωής.”

Παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται “πέρα από τις υπάρχουσες δυνατότητές μας”, προσθέτοντας ότι “η μετά θάνατον ζωή είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι.”

Ο Hawking, 71 χρονών πια, έκανε τις δηλώσεις αυτές, κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης που είχε σαν θέμα την πρεμιέρα ενός νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Ο μεγάλος επιστήμονας έχει μιλήσει και στο παρελθόν για αυτό που αποκαλεί το “παραμύθι” του ουρανού και την μετά θάνατον ζωή. Παρομοιάζοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο σαν έναν υπολογιστή που χαλάει, ανέφερε, “Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή για κατεστραμμένους υπολογιστές.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS