ΑρχικήinetΠόσα μπορεί να είναι τα κέρδη μιας Spam σελίδας στο Facebook

Πόσα μπορεί να είναι τα κέρδη μιας Spam σελίδας στο Facebook

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Λόγω του “υπερπληθυσμού” των μελών του όμως, δίνει την δυνατότητα και σε άλλους να έχουν αρκετά κέρδη, είτε είναι νόμιμες επιχειρήσεις είτε κακόβουλοι χρήστες. Σύμφωνα με μια ομάδα Ιταλών ερευνητών, spammers και απατεώνες μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν παρατηρήσετε κάποια μεγάλη σελίδα του Facebook (group, ή fan-page) ίσως προσέξετε αρκετές δημοσιεύσεις για δωρεάν προϊόντα. Οι Όροι χρήσης του Facebook, το απαγορεύουν, αλλά παρ’όλα αυτά οι δημοσιεύσεις συνεχίζουν να υπάρχουν.

spam_page-_lg

Οι διευθύνσεις URL συνήθως κρύβονται κάτω από υπηρεσίες συντόμευσης όπως την Bit.ly ή την TinyURL, συγκαλύπτοντας τον πραγματικό προορισμό τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κάποιος κάνει κλικ με την ελπίδα ότι θα κερδίσει εύκολα ένα smartphone, ή ένα tablet, δεν γνωρίζει που ακριβώς θα μεταφερθεί.

Η Andrea Stroppa και ο Carlo De Micheli, οι δύο υπεύθυνοι της ερευνητικής ομάδας, προσπάθησαν να ορίσουν κατά προσέγγιση τα κέρδη που έχουν σελίδες στο Facebook που χρησιμοποιούν spam. Μια σελίδα που έχει περίπου 30.000 likes, οι spammers θα μπορούσαν να κερδίσουν μέχρι και 13 δολάρια με απλές διαφημίσεις και χωρίς να χρησιμοποιήσουν κακόβουλες καμπάνιες. Μια σελίδα με 100.000 likes, κερδίζει μέχρι και 58 από μια δημοσίευση. Πολλαπλασιάστε το τώρα με τις δημοσιεύσεις που κάνουν καθημερινά, και στη συνέχεια υπολογίστε τις ετήσιες αποδοχές.

Αν όμως οι spammers είναι άπληστοι, κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο δημοσιεύουν links που οδηγούν σε κακόβουλες σελίδες ή πωλούν likes σε άλλες σελίδες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το εισόδημα τους.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS