ΑρχικήαπόψειςΥποκρισία με την μορφή είδησης από το FISA για την NSA

Υποκρισία με την μορφή είδησης από το FISA για την NSA

Τα προγράμματα επιτήρησης της μστικής υπηρεσίας NSA έχουν βρεθεί αντισυνταγματικά το 2011 από το Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Intelligence Surveillance Court).

Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη συλλογή πληροφοριών και διέταξε την υπηρεσία να περιορίσει τη συλλογή πληροφοριών, αποκαλύπτουν πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. (Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, που αποχαρακτηρίστηκαν την συγκεκριμένη στιγμή.)

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το δικαστήριο οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο όγκος και η φύση των πληροφοριών που η συλλέγει η NSA ήταν “ουσιωδώς διαφορετικός” από αυτό που κάνει η μυστική υπηρεσία.
Το δικαστήριο FISA αναφέρει ότι το Σύνταγμα δεν αφήνει την NSA να κάνει ότι θέλει.

Βέβαια η είδηση μπορεί να είναι άλλο ένα παιχνίδι της κυβέρνησης, αφού το ίδιο δικαστήριο (FISA) υπέγραφε και έδινε την έγκριση για τις δράσεις της μυστικής υπηρεσίας.
Από το 2012, η δικαστική αρχή έλαβε 1.789 αιτήσεις από την NSA και εγκρίθηκαν όλες.
Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η συγκεκριμένη είδηση εξυπηρετεί μια χαρά τις δηλώσεις του Obama που ρίχνουν ευθύνες στις μυστικές υπηρεσίες και όχι στην κυβέρνηση. Τό ίδιο ακριβώς κάνει και το FISA, χρησιμοποιώντας το σύνταγμα και ρίχνοντας τις ευθύνες στην κακιά και ανεξέλεγκτη NSA. Κάτω από το τραπέζι όμως έδιναν και έπαιρναν οι εγκρίσεις για την παραβίαση του Συντάγματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS