ΑρχικήinetΣυνελήφθησαν για την αυτοκτονία της Parsons μετά από διαδικτυακή παρενόχληση

Συνελήφθησαν για την αυτοκτονία της Parsons μετά από διαδικτυακή παρενόχληση

Η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, ειδικά σήμερα με την έξαρση των κοινωνικών δικτύων συνεχίζει να είναι ένα φλέγον ζήτημα.

Δύο 18 χρόνοι Καναδοί συνελήφθησαν την Πέμπτη για την κατηγορία παιδικής κακοποίησης με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο για τον εκβιασμό της Rehtaeh Parsons.

rehtaeh-parsons

Η Parsons, από την Nova Scotia, αυτοκτόνησε τον Απρίλιο σε ηλικία 17 ετών μετά από τους ισχυρισμούς ομαδικού βιασμού από τέσσερα αγόρια.

Μια φωτογραφία από τον υποτιθέμενο βιασμό άρχισε να διαδίδεται παντού και προκάλεσε αφόρητη παρενόχληση και άγχος στην Rehtaeh, ανέφερε η μητέρα της.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία δεν δίνει τα ονόματα των κατηγορούμενων, δεδομένου ότι ήταν ανήλικοι κατά τη στιγμή του υποτιθέμενου βιασμού.

Ένας από αυτούς έχει χρεωθεί με δύο κατηγορίες, για διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας και διαδικτυακή παρενόχληση. Ο άλλος χρεώθηκε για παιδική πορνογραφία και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η δίκη τους θα γίνει σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους του Halifax οι οποίοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι να μην αναφέρουν την ταυτότητά τους και υποσχέθηκε ποινική δίωξη, για τους παραβάτες.

Ο Αστυνόμος Roland Wells του Halifax ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη το βράδυ:

“Μια νεαρή κοπέλα πέθανε. Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε με το πώς εμείς, πως μια κοινότητα για την μνήμη της Rehtaeh γίνεται να συνεργαστούμε για να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά μας.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS