ΑρχικήinetΣτα 90 χρόνια φυλάκιση "έπεσε" η ποινή του Bradley Manning

Στα 90 χρόνια φυλάκιση “έπεσε” η ποινή του Bradley Manning

Bradley Manning leaves the courthouse in Fort MeadeΟ Bradley Manning, ο άνθρωπος που διέρρευσε στο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σήμερα από το δικαστήριο με ποινή φυλάκισης 90 ετών. Η ποινή του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά ο δικαστής συμφώνησε να συγχωνεύσει κάποια από τα 20 αδικήματα που κρίθηκε ένοχος.

Ο Manning πριν το δικαστήριο αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 136 χρόνων αφού βρέθηκε ένοχος για τις περισσότερες από τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του, εκτός την πιο σοβαρή από αυτές, που τον ήθελε με τις πράξεις του να βοηθάει τους εχθρούς των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το RT.

Η μείωση της ποινής του Manning στα 90 χρόνια φυλάκιση δεν σημαίνει κάτι για το δικαστήριο αλλά και για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ακούστηκε ξεκάθαρο, υποδεικνύοντας στους μελλοντικούς πληροφοριοδότες ποια θα είναι η τύχη τους.
Και ενώ για τον δικαστή και την κυβέρνηση των ΗΠΑ η απόφαση δεν σημαίνει κάτι, αλλά ίσα ίσα που εξυπηρετεί μια χαρά τον σκοπό τους για τον Manning σημαίνει ότι θα περάσει τη υπόλοιπη του ζωή στη φυλακή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS