ΑρχικήinetKirobo το πρώτο ρομπότ που μιλάει για συναισθηματική στήριξη αστροναύτη

Kirobo το πρώτο ρομπότ που μιλάει για συναισθηματική στήριξη αστροναύτη

KiroboΗ Ιαπωνία παρουσίασε το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί να μιλάει. Το ρομπότ κατασκευάστηκε για έναν ειδικό σκοπό. Θα χρησιμεύσει ως σύντροφος του αστροναύτη Kochi Wakata ο οποίος θα ξεκινήσει την αποστολή του το Νοέμβριο που μας έρχεται.

Το ρομποτάκι απογειώθηκε από το νησί της Tanegashima της Ιαπωνίας με ένα μη επανδρωμένο πύραυλο που μεταφέρει προμήθειες για το πλήρωμα που θα επιβιβαστεί αργότερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ονομάζεται Kirobo και το ύψος του είναι 34 εκατοστά. Αναμένεται να φτάσει στον ISS στις 9 Αυγούστου.

Είναι μέρος μιας έρευνας που έχει σαν στόχο να μελετήσει πώς οι μηχανές μπορούν να δώσουν συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα που απομονώνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ο Kirobo κατασκευάστηκε από τον προγραμματιστή Tomotaka Takahashi και το όνομα Kirobo προήλθε από τις γιαπωνέζικες λέξεις “ελπίδα” και “ρομπότ”, όπως αναφέρει το BBC.

Το μικρό ρομπότ ζυγίζει περίπου 1 kg και μπορεί να εκτελέσει αρκετές σωματικές κινήσεις. Το σχέδιό του ήταν εμπνευσμένο από τον θρυλικό χαρακτήρα Astro Boy animation.

Ο Kirobo έχει προγραμματιστεί να μιλάει στα ιαπωνικά και να αποθηκεύει τα αρχεία των συνομιλιών του με τον κ. Wakata ο οποίος θα είναι ο διοικητής του ISS εντός του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, αναμένεται να αναμεταδίδει μηνύματα από την αίθουσα ελέγχου του αστροναύτη.

“Kirobo θα θυμάται το πρόσωπο του κ. Wakata, ώστε να μπορεί να τον αναγνωρίσει όταν βρεθούν στο διάστημα,” αναφέρει ο προγραμματιστής του ρομπότ, Tomotaka Takahashi.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS