ΑρχικήinetΜελέτη της Silversky για την ασφάλεια των emails

Μελέτη της Silversky για την ασφάλεια των emails

Μια νέα μελέτη από την Silversky δείχνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι υπερβολικά σίγουροι για την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργαλείων ασφαλείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε απώλειες δεδομένων και όχι μόνο.

Η μελέτη δείχνει ότι το 98% των ερωτηθέντων ότι οι συνήθειες που έχουν όσον αφορά την ασφάλεια στο email τους είναι ίσες ή καλύτερες από εκείνες των συναδέλφων τους.

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν περισσότερες διαδικασίες από αυτές που προβλέπονται από την εταιρεία για την προστασία των επικοινωνιών τους, οι περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται την αποστολή λάθος μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λάθος άτομο.

Το 53% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι λαμβάνουν μηνύματα με ευαίσθητα δεδομένα χωρίς κρυπτογράφηση, αλλά μόνο το 17% παραδέχεται ότι αποστέλλει τέτοιου μηνύματα.

Όσον αφορά τα εργαλεία ασφαλείας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μόνο το 32% των οργανισμών χρησιμοποιούν λύσεις ασφαλείας για τα δεδομένα των e-mail τους, και μόνο το 21% χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για email. Το 46% από αυτούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχθηκε ότι η ασφάλεια των email της εταιρείας τους θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Δείτε το infographic της Silversky

Κλικ για μεγέθυνση

Email-Security

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS