ΑρχικήinetSymantec: υπάρχουν ransomware που χρησιμοποιούν το σήμα της εταιρείας

Symantec: υπάρχουν ransomware που χρησιμοποιούν το σήμα της εταιρείας

trojan blueΔεν είναι ασυνήθιστο για ransomware να αξιοποιεί ονόματα των γνωστών εταιρειών για να φοβίσει τα θύματα του. αλλά και για να φαίνονται αληθοφανή. Εξάλλου όσο περισσότερο φοβηθούν τα θύματα του, τόσο ευκολότερα θα υποπέσουν στον εκβιασμό. Γνωρίζεται ποιόν “Πληρώστε για να σας ξεκλειδώσω τον υπολογιστή”. Έτσι, για να παρουσιάσει στα θύματα του μια πιο αληθοφνή εμφάνιση, δεν χρησιμοποιεί μόνο τα ονόματα των διωκτικών αρχών FBI, Ελληνική Αστυνομία ή διεθνών ομάδων για την καταπολέμηση της πειρατείας, αλλά και τις εταιρείες ασφάλειας.

Περίπου πριν από ένα χρόνο, η McAfee προειδοποίησε τους πελάτες της ότι ένα από τα ransomware χρησιμοποιεί το λογότυπο του McAfee SECURE. Τώρα, με ανακοίνωση της η Symantec προειδοποιεί ότι το Trojan Ransomlock χρησιμοποιεί το λογότυπο της εφαρμογής Norton.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογότυπο της Symantec που παρουσιάζεται στην οθόνη κλειδώματος ενός μολυσμένου υπολογιστή, εντοπίστηκε σε μία κακόβουλη καμπάνια που έχει σαν στόχο Γερμανούς χρήστες. Η ιρλανδική έκδοση του Trojan, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιεί το λογότυπο.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από το συγκεκριμένο Trojan μην πληρώσετε τους εκβιαστές. Βέβαια εδώ που τα λέμε υπάρχουν και οι νόμιμοι εκβιαστές ξέρετε ποιοι. Αν προσβληθείτε, πηγαίνετε βρείτε κάποιον φίλο σας που γνωρίζει, αν εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για την αφαίρεση του.  Αν γνωρίζεται χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή αφαίρεσης ransomware για να καθαρίσετε τη συσκευή σας.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS