ΑρχικήinetΣτολή για δύτες που τους κάνει αόρατους στους καρχαρίες

Στολή για δύτες που τους κάνει αόρατους στους καρχαρίες

 

Μια νέα στολή για δύτες που κινδυνεύουν από καρχαρίες ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν επιστήμονες στην Αυστραλία η οποία μπορεί να  τους “τυφλώσει”.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας ένωσε τις δυνάμεις του με σχεδιαστές του Shark Attack Mitigation Systems για τη δημιουργία ειδικών στολών κατάδυσης και κολύμβησης.
sharkΗ εν λόγω στολή έχει μπλε και λευκές ρίγες και όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές, μπερδεύει τους καρχαρίες διότι έχουν αχρωματοψία.
Οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι οι στολές θα μπορούσαν να σώσουν ζωές όσων κολυμπούν και συναντήσουν καρχαρίες. Τα σχέδια και χρώματα της στολής διατίθονται και σε αυτοκόλλητες ταινίες για την επένδυση ιστιοσανίδων κλπ.

Ενώ οι καρχαρίες είναι γνωστό ότι έχουν μια έντονη αίσθηση της όσφρησης, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η τελική επιλογή της επίθεσης βασίζεται στην όρασή τους. Oι καρχαρίες μπορούν να συστέλλουν και να διαστέλλουν τις κόρες των ματιών τους όπως οι άνθρωποι. Αυτή η δομή βρίσκεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή και ανακλά το φως επειδή αποτελείται από πλάκες επενδυμένες με γουανίνη, που ανακλά το φως.

Τα σχέδια των στολών έχουν δοκιμαστεί με καρχαρίες στον ωκεανό, αλλά όχι φορεμένα από ανθρώπους, όπως θα δείτε και στο επισυναπτόμενο βίντεο. Τα τεστ θα συνεχιστούν, αλλά ήδη οι δημιουργίες πωλούνται για 495 δολάρια.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS