ΑρχικήinetDurkheim Project εφαρμογή για την αποτροπή αυτοκτονιών

Durkheim Project εφαρμογή για την αποτροπή αυτοκτονιών

Μια εφαρμογή που ονομάζεται το Durkheim θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI) και θα εντοπίζει κοινές λέξεις και φράσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που επιθυμεί να αυτοκτονήσει.

[col grid=”3-1 first”][quote]Το Durkheim Project app παρακολουθεί το περιεχόμενο του Facebook, του Twitter και του LinkedIn.[/quote][/col]

Το Project, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου, έχει σαν στόχο προς το παρόν μόνο τους βετεράνους, οι οποίοι έχουν δυσανάλογα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών. Οι βετεράνοι που θέλουν να ενταχθούν στο Durkheim Project, θα πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή στους υπολογιστές τους, και στις συσκευές που διαθέτουν με iOS και Android. Αυτές οι εφαρμογές θα παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις των χρηστών και θα τις ανεβάζει σε μια ιατρική βάση δεδομένων. Η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη με τους αλγόριθμους θα παρακολουθεί τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επιλέγοντας τα μοτίβα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοτραυματισμούς.

Το Durkheim Project app μπορεί να παρακολουθεί το περιεχόμενο από το Facebook, το Twitter και το LinkedIn. Επιπλέον, αποθηκεύει και τις πληροφορίες από την κινητή συσκευή του χρήστη. Μια βάση δεδομένων που βρίσκεται στη Σχολή Ιατρικής Geisel στο Πανεπιστήμιο Dartmouth θα παρακολουθεί τις τοποθεσίες των χρηστών και τα μηνύματα κειμένου που δημοσιεύουν. Οι πληροφορίες θα είναι απόρρητες και δεν θα μοιράζονται με τρίτους. Επιπλέον, στο το σύστημα υπάρχει ένα ισχυρό firewall για να αποτρέψει την πρόσβαση σε επίδοξους hackers.

“Η μελέτη που έχουμε ξεκινήσει με τους εταίρους της έρευνας μας θα δημιουργήσει μια πλούσια βάση γνώσεων που τελικά θα μπορούσε να επιτρέψει την έγκαιρη παρέμβαση από επαγγελματίες ψυχικής υγείας”, δήλωσε ο Chris Poulin, κύριος ερευνητής του Project, σε μια δήλωση του.

Το Durkheim Project  όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχει το στόχο του: Το πρόγραμμα απαιτεί από τους χρήστες να είναι συνδεμένοι με αυτό. Όμως κάποιος που έχει πάρει απόφαση να αυτοκτονήσει πραγματικά, δεν θα σκεφτεί να κάνει login στην εφαρμογή πρώτα.  Και βέβαια δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ότι όποιος δημοσιεύει κάτι αρνητικό, είναι και έτοιμος να αυτοκτονήσει.

durkheim pΑκόμα κι έτσι όμως το Durkheim Project βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και  καλωσορίζει όποιον θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του. Μέσω της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, των ειδικών της τεχνολογίας, των σελίδων κοινωνικής η βάση δεδομένων που χτίζεται, θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια συλλογή θλιβερών δημοσιεύσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS