ΑρχικήinetΤι λέει η δήλωση του Edward Snowden

Τι λέει η δήλωση του Edward Snowden

Edward-SnowdenΟ Edward Snowden έχει αποδεχθεί επισήμως όλες τις προσφορές ασύλου που έχει δεχτεί από όλες τις χώρες και θα αποδεχτεί και αυτές που μπορεί να του δοθούν στο μέλλον.

Σε δήλωση του που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα με τη βοήθεια του WikiLeaks, ο Snowden ισχυρίζεται ότι μπορούμε να θεωρούμε επίσημα ότι έχει αποδεχτεί το άσυλο που του έχει παραχωρήσει η Βενεζουέλα.

“H χορήγηση ασύλου που έχω από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Maduro, τώρα επίσημη, και κανένα κράτος δεν έχει μπορεί να στηριχτεί κάπου για να με περιορίσουν ή να παρεμποδίσουν το δικαίωμά μου να απολαύσω το άσυλο,” αναφέρει ο Snowden.

Βέβαια η επίσημη αποδοχή ασύλου από τον Snowden, δεν σημαίνει κάτι, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα παιχνίδι παραπληροφόρησης για την ασφάλεια του.

Ο Snowden ισχυρίζεται επίσης ότι απλώς προσπαθεί να διορθώσει μια αδικία που συμβαίνει στην πατρίδα του. Ισχυρίζεται ότι είναι προφανές ότι ήθελε να βλάψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι δεν το κάνει κερδίσει χρήματα.
“Δεν επιδιώκω να πουλήσω μυστικά των ΗΠΑ. Δεν συνεργαζόμαστε με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση εγγυηθεί την ασφάλειά μου. Αντ ‘αυτού, δίνω ότι γνωρίζω στο κοινό, έτσι ώστε να μπορεί να συζητηθεί από όλους μας και υπό το φως της ημέρας.”, αναφέρει η δήλωση.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η απόφαση του προήρθε από λόγους ηθικής.

  • Θα σεβαστώ όλους τους όρους που θα θέσει η Ρωσία αν μου παραχωρήσει εκ νέου άσυλο.
  • Οι Κυβερνήσεις της Δυτικής Ευρώπης και της Β.Αμερικής ενήργησαν παράνομα για να με εμποδίσουν να ταξιδέψω.
  • Ανέφερε ότι έχει δεχθεί προσφορά για παραχώρηση ασύλου απο Βενεζουέλα, Ρωσία,Βολιβία, Νικαράγουα και Ισημερινό.

Συνεχίζοντας αναφέρει επίσης το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν από το Χονγκ Κονγκ να τον επιστρέψουν στη χώρα του, εκτός του πλαισίου των νόμων της και κατά παράβαση του νόμου των Εθνών.

“Έχουν απειλήσει με κυρώσεις τις χώρες που θα σταθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα μου και το σύστημα ασύλου του ΟΗΕ. Έχουν προβεί μάλιστα στο άνευ προηγουμένου βήμα της εντολής των στρατιωτικών συμμάχων τους για να σταματήσουν το αεροπλάνο του προέδρου της Λατινικής Αμερικής, αναζητώντας ένα πολιτικό πρόσφυγα. Αυτές οι επικίνδυνες κλιμακώσεις αντιπροσωπεύουν μια απειλή όχι μόνο για την αξιοπρέπεια της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για τα βασικά δικαιώματα που είναι απαραίτητα για κάθε πρόσωπο και κάθε έθνος. Όλοι θα πρέπει να μπορούν να ζουν ελεύθεροι, να μπορούν να αναζητούν και να απολαμβάνουν το άσυλο. ”

Ωστόσο, ευχαριστεί τα έθνη του κόσμου που προσέφεραν στήριξη και άσυλο μέχρι σήμερα, όπως τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα και το Εκουαδόρ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS