ΑρχικήinetΝέο Hoax: Το Facebook έχει αλλάξει τη ρύθμιση της ιδιωτικής ζωής και...

Νέο Hoax: Το Facebook έχει αλλάξει τη ρύθμιση της ιδιωτικής ζωής και πάλι!

hoaxΤο έχουμε ξαναδεί, αυτή τη φορά ο συγγραφέας προσπαθεί να αξιοποιήσει τις αλλαγές που έρχονται στο Facebook (το Graph Search και όχι το graphic app) για να διαδώσει το μήνυμα του.

Το νέο hoax αναφέρει:

[quote]Το Facebook έχει αλλάξει τη ρύθμιση της ιδιωτικής ζωής και πάλι!
Με το νέο “graphic app” οποιοσδήποτε στο FB μπορεί να δει τις φωτογραφίες σας, να μάθει τις προτιμήσεις σας και να διαβάσει τα σχόλιά σας.
Όταν οι φίλοι σας κάνουν κλικ στο “Like” ή “Σχόλιο”, αυτομάτως οι φίλοι τους, μπορούν επίσης να δουν τα μηνύματά μας.
Επομένως, σας παρακαλώ, βάλτε το ποντίκι στο όνομά μου (χωρίς να κάνετε κλικ) και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο. Στη συνέχεια, σύρετε το ποντίκι πάνω από “Φίλοι” (πάντα χωρίς να κάνετε κλικ) και στη συνέχεια στο “Ρυθμίσεις”.
Κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις”. Εμφανίζεται μια λίστα.
Αφαίρεσστε από τη λίστα το “σημαντικές προσωπικές στιγμές-life events”,”φωτογραφίες-photos” , “σχόλια και μου αρέσει-comments and likes.” Με αυτόν τον τρόπο, η δραστηριότητα μου με τους φίλους μου και την οικογένειά μου δεν είναι πλέον σε κοινή θέα.
Τώρα, αντιγράψετε και επικολλήστε το στον τοίχο σας (COPY AND PASTE όχι “κοινοποίηση”). Μόλις δω τη δημοσίευση, θα κάνω το ίδιο. Ευχαριστώ[/quote]

Βέβαια με τις ρυθμίσεις που μας δίνει ο “κύριος” που υποτίθεται ότι προσπαθεί να προστατέψει εκτός από τον εαυτό του και όλο το Facebook, δεν γίνεται τίποτα άλλο, από το να ρυθμίσουμε πως θα φαίνονται οι δημοσιεύσεις άλλων στο timeline μας.

Οι οδηγίες του δεν θα σταματήσουν το νεο χαρακτηριστικό του Facebook από να προβάλει τις δημοσιεύσεις σας στα αποτελέσματα αναζήτησης του, αφου ο τρόπος που προτείνει αφορά μόνο τον χρήστη που μπαίνει στην διαδικασία να το κάνει πράξη. Και πάλι ο ίδιοσ χρήστης που ακολούθησε τις οδηγίες του hoax αν πραγματοποιήσει αναζήτηση θα ανακαλύψει ένα σωρό αποτελέσματα!

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στην λειτουργία του Graph Search και έχουμε δώσει αναλυτικές οδηγίες με βίνεο για το πως να προστατευτείτε όσο είναι βέβαια δυνατόν.

  • Περιορίστε “Το Ποιος μπορεί να με αναζητήσει;” μόνο για φίλους.
  • Μην αφήνετε τις μηχανές αναζήτησης για κάνουν linking στο Timeline σας.
  • Επανεξέταση όλων των μηνυμάτων ή των φωτογραφιών που έχετε επισημανθεί.
  • Περιορίστε ποιος θα μπορεί να δει τις μελλοντικές σας δημοσιεύσεις.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS