ΑρχικήinetΚαι μέσω Διαδικτύου η ενημέρωση για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Και μέσω Διαδικτύου η ενημέρωση για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την Τρίτη πως, σε συνέχεια της από 14/06/2013 σχετικής ανακοίνωσης και σύμφωνα με το πλάνο που τότε ανακοινώθηκε, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή για τα ισχύοντα προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

ypoik

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, επιλέγοντας από τις «υπηρεσίες προς πολίτες ή επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή («αιτήσεις ρυθμίσεων»).

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν αναρτηθεί:

α) Η απόφαση ΠΟΛ 1112/2013 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών της υποπαραγράφου Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013» για χρέη βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα εως την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε μηνιαίες δόσεις (έως 24) υπό προϋποθέσεις.

β) Υποβοηθητικός πίνακας υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής.

Επισημαίνεται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιος για την ανωτέρω ρύθμιση.

Σημειώνεται ότι:

– η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ, Τελωνεία ή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης) από την 1η Ιουλίου.

– από 25 Ιουλίου η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων (Πάγια Ρύθμιση) οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την παρουσία αυτών στις ΔΟΥ.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS