ΑρχικήinetWoz: H τακτική που ακολουθεί η Apple για τους φόρους δεν είναι...

Woz: H τακτική που ακολουθεί η Apple για τους φόρους δεν είναι δίκαιη

Wozniak

Η Apple έχει δεχθεί αρκετή κακή κριτική από τη Γερουσία σχετικά με την τακτική της για αποφύγει των φόρων και τώρα μέσα στη λίστα των ατόμων εναντίων της Apple μπορείτε να προσθέσετε και τον Steve Wozniak.

O Woz είπε ότι η τακτική που ακολουθεί η Apple δεν είναι δίκαιη και προτείνει η Apple και οι υπόλοιπες μεγάλες φίρμες να φορολογηθούν κανονικά για το εισόδημα τους.

Σε συνέντευξη του στο BBC, ο Woz είπε τα εξής:

O κόσμος δεν φορολογείτε στο κέρδος, αλλά στα έσοδα, γιαυτό και οι εταιρείες θα έπρεπε να φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο, είναι ο μόνος δίκαιος.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει πληρώνουν φόρους για όλα τους τα έσοδα, αλλιώς ο κόσμος να πληρώνει φόρους μόνο για ένα μικρό ποσό το οποίο λέγετε κέρδος. Γιαυτό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι, και όπως πάντα είμαι υπέρ του πιο αδύναμου, γιαυτό έφτιαξα και την Apple, για να δώσω δύναμη στους μικρότερους.

Περίπου δυο εβδομάδες πιο πριν, ο Tim Cook βρέθηκε ενώπιον της Γερουσίας για να μιλήσει σχετικά με τη τακτική που ακολουθεί η εταιρεία για τους φόρους. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Cook είπε ότι ο τρόπος με τον οποίον φορολογούνται θα πρέπει να επανεξεταστεί και να ανεβάσει ταχύτητα για την ψηφιακή εποχή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο Woz συνέχισε να εναντιώνεται στο τρόπο με τον οποίον αρκετοί φορολογούνται και είπε ότι έτσι όπως είναι το σύστημα όλοι θα έπρεπε να φορολογούνται βάση του κέρδους τους.

Γιατί οι επιχειρηματίες δεν φορολογούνται για την εκκίνηση της εταιρείας του και την αγορά αυτοκινήτων; Αν το έκαναν αυτό και ο υπόλοιπος κόσμος θα κέρδιζαν πολλά περισσότερα.

Δεν είναι δίκαιο, οι επιχειρήσεις δεν αντιμετωπίζονται όπως ο κόσμος.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, “η ζωή μου είναι η επιχείρηση μου, πληρώνω για το σπίτι, πληρώνω για τα ρούχα, για το φαγητό και ότι περισσεύει το βάζω στην άκρη, αυτό είναι το κέρδος μου,” ωστόσο ο κόσμος δεν φορολογείτε βάση το κέρδος του, αλλά βάση του εισοδήματος του.

 

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS