ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη 35χρονος που παγίδευε ΑΤΜ

Συνελήφθη 35χρονος που παγίδευε ΑΤΜ

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος Τράπεζας στην ίδια περιοχή.

atm

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο συλληφθείς είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».

Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης-αντιγραφής, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. τραπεζών, στοιχεία ενενήντα οκτώ (98) καρτών, κατασκευάζοντας αντίστοιχες κάρτες κλώνους, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ.

Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) πιστωτικές κάρτες, μία (1) κάρτα κλώνος και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παγίδευση των Α.Τ.Μ.

Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων Τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς συνεχίζονται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

enikos.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS