ΑρχικήinetΗ Microsoft πρέπει να προσλάβει τον Jonathan Ive μιας και το Xbox...

Η Microsoft πρέπει να προσλάβει τον Jonathan Ive μιας και το Xbox One είναι απλά άσχημο

Jonathan-Ive

Αν είστε gamers αλλά ακόμη και αν ασχολείστε με την τεχνολογία σίγουρα θα μάθατε πως χθες η Microsoft παρουσίασε στο κοινό την νέα της κονσόλα με το όνομα Xbox One.

Η παρουσίαση αν και θύμιζε περισσότερο Home Cinema, πολύ τηλεόραση βρε παιδάκι μου, και το κακό για εμάς είναι πως στην Ελλάδα οι μισές από αυτές τις υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες, πάρα αυτά το εσωτερικό της συσκευής είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Τρέχει τρία διαφορετικά λειτουργικά! Το πρώτο είναι αυτό που χρησιμοποιεί για τα παιχνίδια, το οποίο έχει προσαρμοστεί για να δίνει την απόλυτη ελευθερία στους δημιουργούς παιχνιδιών. Και φυσικά από την άλλη έχουμε τα Windows για όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, με το τρίτο να είναι ο σύνδεσμος των δύο. Ακόμη διαθέτει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz της AMD μαζί με ενσωματωμένο ειδικό επεξεργαστή γραφικών 800MHz, 8GB μνήμη RAM, Blu-ray εξαπλής ταχύτητας 50Gb, και Gigabit Ethernet.

Ως εδώ λοιπόν οφείλουμε να πούμε πως εντυπωσιαστήκαμε αλλά αν δούμε την συσκευή εξωτερικά εκεί, και δεν είμαστε οι μόνοι, πάθαμε πλάκα με την κακή έννοια του όρου.  Το Xbox One είναι ένα μονολιθικό κατασκεύασμα, που θυμίζει συνδυασμό VHS από τα ’80s με κουτί από PC.  Ο σχεδιασμός έχει πάει περίπατο, ένα χώρος που για χρόνια η Apple έχει επενδύσει πολλά και που το Jonathan Ive έχει μεγαλουργήσει.

XBox-One

Και για να είμαστε και αντικειμενικοί ο σχεδιασμός έχει εξαφανιστεί και από κονσόλες άλλων εταιρειών όπως το Playstation της Sony ή του Wii 2 της Nintendo. Δεν ήταν λοιπόν λίγοι αυτοί που γέλασαν με την εμφάνιση του Xbox One και τα πρώτα αστεία για το πως σε τρεις μήνες από τώρα η Microsoft θα το ανανεώσει εμφανίζοντας ένα λεπτότερο μοντέλο έκαναν το γύρω του διαδικτύου.

XBox-One-Top

Είναι καιρός οι συγκεκριμένες εταιρείες να καταλάβουν πως ο σχεδιασμός και η απλότητα έχει μπει στις ζωές μας και πολλές φορές αναζητούμε εμφανίσεις το ίδιο λιτές και όμορφες σαν αυτές που συναντάμε στα προϊόντα της Apple. Κανένας δεν θέλει στο hi tech σαλόνι του εν έτη 2013 μια κονσόλα που θα του θυμίζει εμφανισιακά το VHS της γιαγιάς του και που θα καταλαμβάνει τόσο πολύ χρόνο.

Απλά σκεφτείτε για λίγο πόσο καλύτερο θα έμοιαζε το Xbox One αν το είχε επιμεληθεί ο Jonathan Ive της Apple.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS