ΑρχικήinetΟι Ιταλικές Αρχές έκλεισαν 27 file-sharing ιστοσελίδες

Οι Ιταλικές Αρχές έκλεισαν 27 file-sharing ιστοσελίδες

Όλα δείχνουν ότι οι Ιταλικές αρχές ήταν απασχολημένες το τελευταίο διάστημα, αφού σήμερα ανακοινώθηκε ότι 27 ιστοσελίδες file-sharing σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από το “κατέβασμα” τους από τους πάροχους υπηρεσιών Διαδικτύου της Ιταλίας (ISP). Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Αναφέρουν ότι θα  επιδιώξουν διεθνή συνεργασία για να συνεχίσουν το έργο τους με ιστοσελίδες που δεν φιλοξενούνται από πάροχους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, οι ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων με BitTorrent έχουν μπει στον στόχο της Εισαγγελίας της Ρώμης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολύ γνωστά domains, όπως: Rapidgator, BitShare, NowVideo, Uploaded, VideoPremium, NowDownload, QueenShare και ClipsHouse.

piracy

Η μαζική καταστολή έγινε μετά από συστηματική έρευνα της ιταλικής Αστυνομίας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Είναι ενδιαφέρον,το ότι ένας δικηγόρος από μια εταιρεία που ειδικεύεται στο Internet και περιπτώσεις παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων, ο Fulvio Sarzana, αποκάλυψε ότι ο αποκλεισμός δεν έγινε μετά από μια αίτηση που υποβλήθηκε από μια μεγάλη εταιρεία όπως αναμενόταν.

Ένας μικρός διανομέας από Ιταλία φέρεται να έχει υποβάλει καταγγελία για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που διέρρευσε χωρίς άδεια στο internet.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη καταστολή παρόμοιων ιστοσελίδων είχε γίνει από το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας όταν κατασχέθηκαν 70 domains το 2010.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS