ΑρχικήinetΝέες υπηρεσίες SaaS από το ΕΚΤ για την οργάνωση και ανάδειξη του...

Νέες υπηρεσίες SaaS από το ΕΚΤ για την οργάνωση και ανάδειξη του ψηφιακού περιεχομένου

Στη διαμόρφωση ενός ισχυρού δικτύου φορέων για την ανάδειξη του διαθέσιμου ψηφιακού περιεχομένου της χώρας αποσκοπούν να συμβάλλουν οι νέες υπηρεσίες που ξεκινά να υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Οι υπηρεσίες αφορούν την οργάνωση, τεκμηριωμένη απόθεση, ασφαλή διαφύλαξη και διάθεση ψηφιακού επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου και βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το μοντέλο SaaS (Software as a Service: Λογισμικό ως Υπηρεσία) και το Cloud Computing (Υπολογιστικό Νέφος).

cloud

Η ανάπτυξη σύγχρονων εργαλείων και υπηρεσιών για την οργάνωση και διάθεση του ψηφιακού περιεχομένου και των δεδομένων, με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελεί στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανοικτή διάθεση και επανάχρηση τους. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΕΚΤ ξεκινά την υλοποίηση και παροχή μιας σειράς ολοκληρωμένων υπηρεσιών (www.epset.gr/saas). Οι υπηρεσίες αυτές πρόκειται να διατεθούν σε φορείς που παράγουν ή διαθέτουν έγκριτο περιεχόμενο, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία και πολιτιστικοί φορείς ευρύτερα, χωρίς κόστος για αυτούς.

 

Οι υπηρεσίες, οι οποίες θα παρέχονται διαδικτυακά χωρίς τοπική εγκατάσταση αλλά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του κάθε φορέα, εντάσσονται στο έργο “Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοιχτών Δεδομένων και Ψηφιακού Περιεχομένου” που υλοποιεί το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” (ΕΣΠΑ 2007-2013), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

(περισσότερα στο συνημμένο αρχείο…).

 

Σημειώνεται ότι οι νέες ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες SaaS του ΕΚΤ για τους φορείς έρευνας και πολιτισμού θα παρουσιαστούν στη σημερινή εκδήλωση (19.30)

“Πέρα από το Ανοικτό Λογισμικό: Ανοικτές Τεχνολογίες, Πρότυπα και Δεδομένα στην υπηρεσία της Ανάπτυξης, της Γνώσης και του Πολιτισμού”

που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο των Γ’ Κύκλου Ομιλιών των Μορφωτικών Εκδηλώσεων ΕΙΕ

“Ψηφιακή Γνώση και Ανοικτές Τεχνολογίες: γέφυρες στην έρευνα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό”

http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2013-03-05_19/index.html

 

Ζωντανή μετάδοση εκδήλωσης: http://www.ekt.gr/events/live/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS