ΑρχικήinetΗ Βρετανία μπλοκάρει το Kickass Torrents, το H33T και το Fenopy

Η Βρετανία μπλοκάρει το Kickass Torrents, το H33T και το Fenopy

Κανείς δεν περίμενε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμποδίσει την σύνδεση στους πολίτες του από domains σαν το Pirate Bay. Το έκανε όμως και τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, μάλλον δεν θα κλείσουν. Τρία πολύ δημοφιλή BitTorrent sites απαγορεύτικαν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι ISP διατάχθηκαν να εμποδίζουν τους συνδρομητές τους να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Τα ονόματα των τριών ιστοσελίδων είναι πολύ γνωστά στους πειρατές ή όποιον ακολουθεί τη σκηνή το Kickass Torrents, το H33T και το Fenopy από σήμερα είναι μπλοκαρισμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

piracy

Η British Phonographic Industry υποστηρίζει ότι οι ιστοσελίδες είναι αφιερωμένες σε τίποτα περισσότερο από την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο δεν βρήκε κανένα λόγο να διαφωνήσει με αυτό.

Η BPI ζήτησε από αρκετές ISPs, τις ίδιες που μπλοκάρουν το Pirate Bay. Οι ISPs ζήτησαν δικαστική απόφαση για να συμμορφωθούν, αλλά αυτό δεν φάνηκε να είναι εμπόδιο για την BPI.

Το μπλοκάρισμα του Pirate Bay στην Βρετανία δεν έφερε μείωση της πειρατείας, τουλάχιστον όσον αφορά την πειρατεία μέσω BitTorrent, όπως έχουν αποδείξει πολλές μελέτες. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκθεση από την ομάδα NDP απέδειξε ότι downloads μουσικής στις ΗΠΑ μειώθηκαν σημαντικά, αλλά μόνο όταν οι ενδιαφερόμενοι είχαν νόμιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως το Spotify.
Οι Βρετανοί τέλος πάντων (προσωπική άποψη) δεν θα σταματήσουν να κατεβάζουν με torrents. Υπάρχουν πάντα εναλλακτικά sites ή private trackers ή ακόμα VPNs, proxies  και ούτω καθεξής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS