ΑρχικήsecurityΠροσοχή! Διπλό Facebook Scam Facebook will be closed Psy - Gangnam Style...

Προσοχή! Διπλό Facebook Scam Facebook will be closed Psy – Gangnam Style DIED

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν και πάλι να ξεγελάσουν τους χρήστες του Facebook για να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο plugin στο πρόγραμμα περιήγησης τους. Για να δελεάσουν τα θύματα, οι απατεώνες έχουν δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Psy, ο κορεάτης ερμηνευτής του Gangnam Style, έχει πεθάνει.

Gangnam Style scam
Εμπειρογνώμονες από την Bkav αναφέρουν ότι οι κακόβουλες δημοσιεύσεις στο Facebook απλά γράφουν  “Psy – Gangnam Style DIED”. Μαζί με αυτό υπάρχει και ένα link που υποτίθεται ότι οδηγεί σε ιστοσελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός.

Ο Psy βέβαια δεν είναι νεκρός, αλλά οι απατεώνες ελπίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους χρήστες για να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο.

Αν κάποιος τώρα πιστέψει τους Scammers και κάνει το κλικ, θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα που αναφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά που κινεί επίσης το ενδιαφέρον.

“Facebook will be closed.” δηλαδή το “Facebook θα κλείσει”. Μαζί με αυτή την ανακοίνωση υπάρχει και ένα βίντεο.

Για να δείτε το βίντεο στο οποίο ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την απόφαση λήξης της δημοφιλούς ιστοσελίδας, σας προτρέπι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα add-on στον browser σας.

Μόλις εγκατασταθεί, το add-on αρχίζει μόνο του να δημοσιεύει τα ψεύτικα μηνύματα στα Timeline των θυμάτων.

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, βεβαιωθείτε να ελέγξατε τον browser σας για τυχόν ύποπτα add-ons. Αν υπάρχουν αφαιρέστε τα αμέσως. Αφαιρέστε επίσης οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσίευσε το κακόβουλο add-on στο timeline σας, για να προστατέψετε τους φίλους σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS