ΑρχικήsecurityTrend Micro Προσοχή σε αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα Windows 8...

Trend Micro Προσοχή σε αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα Windows 8 activator

Ειδικοί ασφαλείας από την Trend Micro προειδοποιούν τους χρήστες που σκέφτονται να μην πληρώσουν το λογισμικό της Microsoft, χρησιμοποιώντας τα γνωστά Windows 8 “activators.” Κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον δύο των ιστοσελίδες που διανέμουν τις εν λόγω πειρατικές λύσεις ενεργοποίησης που μέσα τους περιέχουν κρυμμένα κακόβουλα προγράμματα.

activator

Το πρώτο site προσφέρει στους χρήστες δωρεάν ένα Windows 8 “activator, ενώ το δεύτερο διαφημίζει μια εφαρμογή που ονομάζεται “Windows 8 Activator Loader Extreme Edition 2013.”

Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες που θα τα χρησιμοποιήσουν θα βρεθούν με μία κακόβουλη εφαρμογή που ανιχνεύεται από την Trend Micro σαν HKTL_KEYGEN.

Μόλις εγκατασταθεί, το HKTL_KEYGEN ζητά από τα θύματα του να δώσουν προσωπικά στοιχεία και να στείλουν ένα μήνυμα SMS σε ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, ώστε να συνεχίσει με την ενεργοποίηση.

Οι IP διευθύνσεις των ιστοσελίδων που εξυπηρετούν οι λεγόμενες ενεργοποιητές  σηματοδοτούν διακομιστές που βρίσκονται στη Ρουμανία και τη Λετονία. Επιπλέον, την ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιούν και άλλες ύποπτες .ru ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διανέμουν ψεύτικες εκδόσεις του Instagram και του Angy Birds.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS