ΑρχικήinetΤο iPhone 5 σε σύγκριση με το επερχόμενο BlackBerry Z10 της RIM...

Το iPhone 5 σε σύγκριση με το επερχόμενο BlackBerry Z10 της RIM [Βίντεο]

blackberry10-iphone5

Ίσως να έχετε παρατηρήσει τη «φασαρία» που έχει προκαλέσει στα διάφορα τεχνολογικά site η επερχόμενη σειρά συσκευών BlackBerry 10 της Reasearch in Motion (RIM). Και είναι λογικό, οι fan της εταιρείας περιμένουν αυτές τις συσκευές αρκετά χρόνια τώρα και έχουν ποντάρει όλες τους τις ελπίδες πάνω τους. Επιπλέον οι συσκευές θα αποδείξουν για το εάν η RIM είναι σε θέση να σώσει τον εαυτό της και να ξαναμπεί στον ανταγωνισμό.

Οι πρώτες BB10 συσκευές δεν θα παρουσιαστούν επίσημα μέχρι το τέλος του μήνα, ωστόσο αρκετές βρήκαν τον δρόμο τους εκτός εταιρείας και εργοστασίων και άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους σε διάφορα βίντεο στο ίντερνετ. Το παρακάτω βίντεο δείχνει μια από αυτές τις συσκευές, το BlackBerry Z10, σε σύγκριση με το iPhone 5 τόσο στο μέγεθος όσο και στα χαρακτηριστικά.

Όπως μπορείτε να δείτε το iPhone 5 είναι λίγο πιο λεπτό και έχει μια πιο «premium» εμφάνιση και αίσθηση, δεν έχει πουθενά πλαστικό. Ωστόσο, το BlackBerry Z10 δεν πάει πίσω στην εμφάνιση, το μέγεθος της οθόνης φαίνεται καλό και η RIM φαίνεται να έχει κρατήσει το σχεδιασμό όσο ποιο απλό γίνεται.

Σε ένα απλό voice control τεστ, το Z10 ήταν ποιο γρήγορο και ακριβές στο να στείλει ένα μήνυμα. Επιπλέον έχει καλύτερο multitasking διότι προσφέρει στους χρήστες live preview από τις εφαρμογές, και όχι απλός μια εικόνα. Όσο για τις home screen, τόσο στο iOS όσο και στο BB10 είναι ακριβώς το ίδιο, με τα εικονίδια να έχουν από κάτω το όνομα της εφαρμογής.

Φυσικά το Z10 και το λειτουργικό του πολύ πιθανόν να μην είναι στη τελική τους έκδοση και ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές, ωστόσο φαίνεται ότι η RIM κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ξαναμπεί στον ανταγωνισμό και σύντομα θα μάθουμε αν θα τα καταφέρει η όχι.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS