ΑρχικήsecurityΟ απαραίτητος βιασμός του Facebook

Ο απαραίτητος βιασμός του Facebook

Πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου, το Facebook αφαίρεσε την δυνατότητα από τα μέλη του να κρύβουν το προφίλ τους από τις αναζητήσεις στο Facebook. Τώρα, με την ανακοίνωση του νέου χαρακτηριστικού  Graph Search, είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί.

Η νέα υπηρεσία του Facebook, Graph Search με τη σημερινή μορφή της, είναι περιορισμένης εμβέλειας αφού ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να την χρησιμοποιούν στην beta μορφή της. Όμως όταν δωθεί πρόσβαση στο ευρύ κοινό, όλα όσα ξέραμε πρόκειται να αλλάξουν. Το Graph Search του Facebook μπορεί να είναι το επόμενο βήμα στην τεχνολογία ή άλλη μια μεγάλη αποτυχία, ο χρόνος θα το δείξει.

facebook

Επί του παρόντος, χωρίς το Graph Search, το όνομά σας θα υπάρχει στα αποτελέσματα αναζήτησης για κάποιους που είτε ψάχνουν για σας, ή τους φίλους σας ή τους φίλους φίλων σας (πόσο μάλλον όταν κυκλοφορήσει το Graph Search). Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, θα μπορούσε κάποιος να εμποδίσει αυτή τη λειτουργία από τις ρυθμίσεις του προφίλ του.

Ουσιαστικά δηλαδή, οι δημόσιες πληροφορίες των χρηστών του Facebook είναι τώρα πολύ πιο κοινές. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι υπάρχει ιδιωτική ζωή, όχι επειδή υπάρχουν ρυθμίσεις απορρήτου, αλλά επειδή επιλέγουν, την προστασία της ιδιωτικής ζωής μέσω της αδιαφάνειας, ψευδώνυμα κλπ.
Η προσωπική μας ζωή, βήμα βήμα αρχίζει να αποκαλύπτεται, και μάλιστα πολλές φορές δεν το έχουμε επιλέξει. Κάποτε υπήρχε η Google, μετά ήρθε το Bing της Microsoft, αλλά ακόμα και αυτές οι υπηρεσίες, δίνουν δικαίωμα επιλογής στους χρήστες για το αν θέλουν να παρουσιάζουν στα αποτελέσματα τους το προφίλ τους ή όχι. ( καθένας μπορεί να στείλει μήνυμα και να καταργήσει τα αποτελέσματα). Φανταστείτε λοιπόν να μην μπορούν να σας βρουν στο Google και με μια απλή αναζήτηση στο Graph Search το όνομα σας να παρουσιάζεται πρώτο.

Είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευση για το τι πραγματικά κυνηγάνε οι μεγαλοκαρχαρίες του Internet, το χρήμα και δόξα έρχονται δεύτερα μπροστά στην αξία της πληροφορίας. Το Facebook μπαίνει ισοπεδωτικά στο παιχνίδι και μάλιστα με ένα δισεκατομμύριο άσσους στο μανίκι του (ο αριθμός των χρηστών του). Το φακέλωμα γίνεται πια με την συγκατάθεση μας και βέβαια χωρίς καμιά αντίδραση.

Σκεφτείτε λίγο την πιθανότητα να κλείσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook… Είναι λίγο δύσκολο ε;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS