ΑρχικήsecurityFacebook Προσοχή στη μαγική λέξη "Δωρεάν"

Facebook Προσοχή στη μαγική λέξη “Δωρεάν”

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να έχει κάποιος την προσοχή κάποιου άλλου. Αρκεί η μαγική λέξη «ΔΩΡΕΑΝ». Την συγκεκριμένη λέξη την χρησιμοποιούν οι έμποροι σε όλο τον κόσμο για να προσελκύσουν τους πελάτες τους (άσχετα ότι μετά πληρώνουν), οι διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά και οι απατεώνες, όπου κι αν είναι αυτοί. Στην καθημερινή μας ζωή, ή στο διαδίκτυο, η λέξη δωρεάν χρησιμοποιείται για να τραβήξει την προσοχή.

free

Ετσι λοιπόν και οι απατεώνες στο Facebook και οι spammers, εκμεταλεύονται τη λέξη με την μαγική δύναμη με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε τα ακόλουθα: «δωρεάν» σε προσφορές – απάτες του Facebook:

Δωρεάν iPads, iPhones, προσωπικοί υπολογιστές ή tablets
Δωρεάν κάρτες δώρων & Κουπόνια
Δωρεάν προσφορές αεροπορικών εισιτήριων
Δωρεάν Credits παιχνιδιών του Facebook
Δωρεάν εκδηλώσεις στο Facebook
Δωρεάν παιχνίδια
Δωρεάν κληρώσεις δώρων, χρημάτων κλπ

Με αυτό τον τρόπο οι απατεώνες δελεάζουν τα θύματα του, αποσπώντας τους έστω και ένα “μικρό” like αφού θα εμφανιστεί στο Timeline τους και θα προσελκύσει το επόμενο θύμα.

Οι κίνδυνοι με αυτές τις απάτες συνήθως οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες συχνά παρασύρονται για να κατεβάσουν δωρεάν παιχνίδια, browser plug-ins ή άλλα αρχεία. Εάν το σύστημά τους δεν προστατεύεται, θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν εν αγνοία τους, ένα keylogger, ή άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτές τις απάτες;

Θα πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί στην λέξη παγίδα “Δωρεάν” .
Σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ! Εάν η προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μην κάνετε κλικ σε αυτό το link! Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για μια εταιρεία μπορεί να αντέξει οικονομικά να δώσει σε κάθε χρήστη του Facebook τα δώρα που υπόσχονται. Χρειάζεται λίγη κοινή λογική.
Εάν η προσφορά που θα δείτε μοιάζει να είναι νόμιμη, επικοινωνήστε με την εταιρεία για να το ελέγξετε. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλέφωνο. Θα πάρει μόνο λίγα λεπτά και θα σας γλυτώσει από μπελάδες!
Αν συναντήσετε τέτοιου είδους “ευκαιρίες” καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας στο igurunews@gmail.com. Ίσως προλάβουμε να βοηθήσουμε, δημοσιεύοντας την απάτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS