ΑρχικήHow ToCES 2013: Προσθέστε φυσικό πληκτρολόγιο στο iPhone με το Spike SmartType

CES 2013: Προσθέστε φυσικό πληκτρολόγιο στο iPhone με το Spike SmartType

spike-case

Αν είστε πρώην χρήστης BlackBerry και δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε στο εικονικό πληκτρολόγιο του iPhone, τότε ρίξτε μια μάτια στο Spike SmartType της SoloMatrix. Η Spike, σύντομα διαθέσιμη για iPhone 4/4S και 5, είναι μια θήκη η οποία προσθέτει ένα φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο πάνω στην οθόνη της συσκευής, διπλώνει και κρύβεται εύκολα όταν δεν το χρειάζεστε, ενώ δεν έχει καθόλου ανάγκη από φόρτιση.

Και αυτό διότι σε αντίθεση με τα περισσότερα πληκτρολόγια για iPhone, η Spike δεν χρησιμοποιεί Bluetooth για να συνδεθεί με την συσκευή. Αυτό που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται την capacitive οθόνη του iPhone και με το πάτημα ενός πλήκτρου μιμείται το δάκτυλο σας και πατάει το αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται στο εικονικό πληκτρολόγιο. Οπότε, δεν τελειώνει ποτέ η μπαταριά του (εφόσον δεν έχει), δεν χρειάζεται φόρτιση και δεν χρειάζεται και κάποια ειδική εφαρμογή για να δουλέψει.

Η Spike φοριέται στο iPhone τόσο εύκολα όσο οποιαδήποτε άλλη θήκη και όταν δεν χρειάζεστε το πληκτρολόγιο της μπορείτε εύκολα να το περιστρέψετε και να το κουμπώσετε στο πίσω μέρος της. Έχει ακόμα και το ειδικό πλήκτρο που εμφανίζεται στο εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στους αριθμούς και στους ειδικούς χαρακτήρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Tim Hornyak του CNET, θέλει λίγη προσπάθεια μέχρι κάποιος να το συνηθίσει και δεν είναι το ίδιο εύκολο στην χρήση του όσο ένα κανονικό πληκτρολόγιο BlackBerry. Επιπλέον η θήκη είναι άσχημη και ογκώδης, οπότε πολλοί ίσως να προτιμήσουν κάτι πιο λεπτό και κομψό, χάνοντας φυσικά το πληκτρολόγιο.

Η Spike για iPhone 4/4S θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και θα κοστίζει 49,95 δολάρια, ενώ η εκδοσή για iPhone 5 θα έρθει λίγο αργότερα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS