ΑρχικήsecurityΟ Γιαπωνέζος hacker η αστυνομία και η γάτα. Η μεγαλύτερη hacking φάρσα...

Ο Γιαπωνέζος hacker η αστυνομία και η γάτα. Η μεγαλύτερη hacking φάρσα στο Διαδίκτυο

cat hacker

Ένας Γιαπωνέζος hacker  ο οποίος κοροϊδεύει την αστυνομία της χώρας του για μήνες τώρα μπορεί να έχει διαπράξει μία από τις μεγαλύτερες hacking φάρσες στο Διαδικτύο.

Αφού έβαλε τους αστυνομικούς να λύνουν γρίφους που λάμβαναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  κατάφερε να τους κατευθύνει σε ένα μικρό νησί κάπου κοντά στο Τόκιο, για να εντοπίσουν μια ψηφιακή κάρτα μνήμης την οποία ο hacker είχε τοποθετήσει πάνω στο λουράκι μιας γάτας!

Η κάρτα μνήμης περιείχε δήθεν πληροφορίες σχετικά με έναν ιό που ο hacker χρησιμοποιεί για να ελέγχει υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Φανταστείτε τους αστυνομικούς να κυνηγάνε ηλεκτρονικά τον hacker, και την έκλπηξη τους όταν καταφέρνουν να εντοπίσουν την γάτα…

Η Γιαπωνέζικη αστυνομία National Police Agency που είναι κάτι όπως το FBI για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυνηγάει τον συγκεκριμένο hacker πολλούς μήνες αφού είχε στείλει μηνύματα για βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία ολόκληρης της χώρα. Ένα από αυτά μάλιστα το παρακολουθούσαν τα εγγόνια του αυτοκράτορα. Νωρίτερα αυτό το έτος, η αστυνομία παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν είχε πάρει αναγκαστικά «ομολογίες» από τέσσερα άτομα που αργότερα αποδείχθηκε ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πάντως μετά την ανήκουστη φάρσα η αστυνομία επικήρυξε τον hacker για 3.000.000 γιεν  (περίπου 34.000 ευρώ). Σύμφωνα με το Wired, αυτή είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία έχει επικηρύξει κάποιον για έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Ο hacker όμως δείχνει να το απολαμβάνει αφού  την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι έλαβαν ανώνυμα μηνύματα που υπόσχονταν  “μια πρόσκληση για ένα νέο παιχνίδι” πολύ σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS