ΑρχικήbusinessΤώρα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τις συνομιλίες Messenger

Τώρα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τις συνομιλίες Messenger

facebook-secrets-970-80-Messenger

Οι συνομιλίες σας στο Facebook Messenger μπορούν πλέον να είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια – με μερικές επιφυλάξεις.

Το Facebook άρχισε να εφαρμόζει την κρυπτογράφηση end-to-end για το σύνολο των 900 εκατομμυρίων χρηστών του Messenger νωρίτερα αυτό το έτος, και αυτή η κρυπτογράφηση έχει τελειώσει, όπως είπε η εταιρεία στο Wired την Τρίτη.

Η λειτουργία της ιδιωτικής ζωής είναι διαθέσιμη ως “Secret Conversations” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης “νέο μήνυμα” του Messenger. Εκτός από τα κείμενα και τις φωτογραφίες, το Facebook έχει θέσει την κρυπτογράφηση και στα αυτοκόλλητα, αλλά τα βίντεο και οι εικόνες GIF δεν περιλαμβάνονται. Επιπλέον, η λειτουργία δεν λειτουργεί για ομαδικές συνομιλίες και πρέπει να ενεργοποιηθεί για κάθε συνομιλία.

Το Facebook προσφέρει επίσης στους χρήστες του, την τύπου Snapchat ικανότητα να καταστρέφουν τα μηνύματά τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Για να πάρετε αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το Messenger app ενημερώνεται στο τηλέφωνο Android ή iPhone σας. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο τι ισχύει για τους χρήστες του Windows Phone.

Μόλις έχετε ενεργοποιημένες τις μυστικές συνομιλίες, το Messenger θα κρυπτογραφήσει τις συνομιλίες σας, αποτρέποντας οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένο άτομο – συμπεριλαμβανομένων των χάκερ και των κυβερνητικών υπηρεσιών – από το να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες σας.

Οι μυστικές συνομιλίες χρησιμοποιούν το αξιόπιστο και εξαιρετικά αξιέπαινο πρωτόκολλο Σήματος για την κρυπτογράφηση. “Τα μηνύματά σας είναι ήδη ασφαλή, αλλά τα Secret Conversations κρυπτογραφούνται από τη μία συσκευή στην άλλη,” επιβεβαιώνει το Messenger app.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις άλλες εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων του Facebook που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το χρόνο. Αν και οι άνθρωποι πάντοτε δείχνουν κάποια ανησυχία σχετικά με την ιδιωτική τους ζωή, αποκαλύψεις των προγραμμάτων της κυβέρνησης υπό την ηγεσία επιτήρησης από τον πληροφοριοδότη Edward Snowden τους έκανε πιο συνειδητούς για την ιδιωτική τους ζωή και τα ψηφιακά δικαιώματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS