ΑρχικήsecurityΟργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης στο στόχαστρο των Anonymous

Οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης στο στόχαστρο των Anonymous

[su_heading]Οι Anonymous Italia και οι AntiSec-Italia, δύο ομάδες χακτιβιστών που συνδέονται με την ιντερνετική κολεκτίβα των Anonymous, παραβίασαν και παραμόρφωσαν τέσσερις οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας, διαρρέοντας απόρρητα δεδομένα στο διαδίκτυο.[/su_heading]

Anonymous - Anonymous Italia
Oι χακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα σχετικά με την θεραπευτική αντιμετώπιση του συνδρόμου ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας).

 

Η διαρροή των δεδομένων των νοσοκομειακών οργανισμών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpSafePharma, μιας εκστρατείας που ξεκίνησε στην Ιταλία, επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης έναντι του Συνδρόμου ή Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD).

Για τη θεραπεία του ADHD προβλέπεται χορήγηση ισχυρών δόσεων φαρμάκων, ακόμη και για τα πιο ήπια σημάδια της διαταραχής, ενώ αποκλείεται κάθε άλλο είδος θεραπευτικής αγωγής. Οι χακτιβιστές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοκιμάζονται εναλλακτικές θεραπείες πριν από τη χορήγηση των εν λόγω φαρμάκων, και να μην επιτρέπεται στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να επηρεάζουν τους γιατρούς ώστε να συνταγογραφούν μεγάλες δόσεις φαρμάκων άνευ ορίων.

Η εκστρατεία #OpSafePharma έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2016, με τη διεξαγωγή DDoS επιθέσεων έναντι του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, καθώς και πολλαπλών τοπικών υγειονομικών αρχών.

Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν επιθέσεις που οδήγησαν σε παραβίαση των βάσεων δεδομένων του AIFA (Σύλλογος Οικογενειών ADHD) καθώς και του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην Ιταλία.

Το δεύτερο στάδιο της εκστρατείας, #OpSafePharma 2.0, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου του 2016, με τους Anonymous να αναρτούν στο διαδίκτυο δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας.

Η πιο πρόσφατη φάση της εκστρατείας έλαβε χώρα στα τέλη Αυγούστου, με επιθέσεις κατά της διαδικτυακής πύλης του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας,MEDUSA, της κλινικής Azienda Ospedaliera Santa Maria, της κλινικής του Πανεπιστημίου της Νάπολης Federico II, και της κρατικής κλινικής SL TO2, στο Τορίνο.

Οι hackers παραβίασαν τους διακομιστές και παραμόρφωσαν τους ιστότοπους, διαρρέοντας παράλληλα αρχεία από τις κλινικές της Νάπολης και του Τορίνο, ενώ δεν δίστασαν να αναρτήσουν links που παραπέμπουν στις παραβιασμένες βάσεις δεδομένων στο Facebook και στο Twitter.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS