Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:06
Αρχική inet Πότε και γιατί μπορεί να εκραγεί η μπαταρία ενός smartphone

Πότε και γιατί μπορεί να εκραγεί η μπαταρία ενός smartphone

dc-cover-92vvfg4nq9tkhv56eac3cvqo75-20160903075649-medi-μπαταρία

Το Galaxy Note 7 της Samsung, βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά από μια σειρά εκρήξεων ή αναφλέξεων της συσκευής που οφείλονται σε ελαττωματική μπαταρία.

Ως αποτέλεσμα, ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο το Galaxy Note 7 και να προειδοποιήσει τους πελάτες του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή. Το Galaxy Note 7 είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά προϊόντων με μπαταρίες λιθίου-ιόντων με παρόμοια προβλήματα.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ανάκληση και με το τι μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στη μπαταρία.

Πώς λειτουργούν οι μπαταρίες αυτές και γιατί παίρνουν φωτιά;

Μία μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι ένα είδος επαναφορτιζόμενης μπαταρίας στην οποία τα ιόντα λιθίου μετακινούνται από το αρνητικό ηλεκτρόδιο στο θετικό κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Οι κατασκευαστές εισάγουν διαχωριστικά για να κρατήσουν αυτά τα δύο στρώματα χώρια, καθώς υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο. Δυστυχώς, η χημική αντίδραση που κάνει τις μπαταρίες να λειτουργούν παράγει επίσης θερμότητα. Έτσι η πολύ γρήγορη φόρτισή τους ή η υπερφόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τις μπαταρίες της Samsung;

Αν και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο, η Samsung έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις. Είπε ότι οφείλεται σε “πολύ σπάνιο σφάλμα στη διαδικασία κατασκευής,” όπου τμήματα της μπαταρίας που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουν το ένα το άλλο, ήρθαν σε επαφή.

Κατά την κατασκευή της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, οι κατασκευαστές συσκευών εξετάζουν όλα τα είδη των παραγόντων όπως την απόδοση, το κόστος και την ασφάλεια. Περαιτέρω, η ανάγκη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο τελευταίο smartphone ή το tablet τους, μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα αποτελέσματα. Προσπαθώντας να τοποθετήσουν αυτές τις μπαταρίες σε ένα μικρό, λεπτό πακέτο και δεδομένου ότι οι μπαταρίες παράγουν ενέργεια μέσω μιας χημικής αντίδρασης, είναι πραγματικά δύσκολο να μειωθεί ο κίνδυνος (πυρκαγιάς) στο μηδέν. Μερικές φορές η ευκολία έρχεται με ένα τίμημα.

Έχει αυτό ξανασυμβεί;

Ναί. Προϊόντα όπως τα Sony Vaio laptops, το hoverboard, ηλεκτρικά ποδήλατα ακόμη και τζετ Dreamliner της Boeing έχουν αναφέρει περιπτώσεις πυρκαγιών μπαταρίας. Στην περίπτωση της Samsung, οι ελαττωματικές μπαταρίες είχαν σαν αποτέλεσμα κάποιες συσκευές να εκραγούν και να πιάσουν φωτιά κατά τη φόρτιση. Μετά την ανάκληση του Galaxy Note 7 της Samsung, περιπτώσεις έκρηξης μπαταριών συνέχισαν να εμφανίζονται.

Πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα;

Όχι πολύ. Σε ένα χρόνο, εκατομμύρια μπαταρίες ιόντων λιθίου παράγονται με ένα μικρό ποσοστό αυτών να πιάνει φωτιά ή να εκρήγνυται. Περίπου 35 περιστατικά που εμπλέκονται με το Samsung Galaxy Note 7 καταγράφηκαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Τι σημαίνει αυτό για τη Samsung και άλλους κατασκευαστές gadget που χρησιμοποιούν αυτές τις μπαταρίες;

Θα βλάψει τη φήμη της Samsung και ενδέχεται να μειώσει τα κέρδη της, σε μια εποχή που αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το iPhone της Apple και άλλους αντιπάλους. Ένα σημαντικό μερίδιο των κερδών της Samsung έρχεται από τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων κινητής. Θα πιέσει όμως τους κατασκευαστές gadget, να μάθουν να κατασκευάζουν μπαταρίες πιο ασφαλείς για ολοένα και μικρότερες συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.