ΑρχικήHow ToApple και Samsung, η Xiaomi μόλις ξεκίνησε tap-to-pay στην Κίνα

Apple και Samsung, η Xiaomi μόλις ξεκίνησε tap-to-pay στην Κίνα

apple_pay_stores_02_ap-Xiaomi

Όπως οι χρήστες της Apple και της Samsung στην Κίνα, έτσι και οι ιδιοκτήτες smartphone Xiaomi είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν “tap to pay” σε τερματικά ανέπαφων συναλλαγών στα καταστήματα.

Αλλά οι χρήστες Xiaomi θα έχουν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό – μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε έξι μεγάλες πόλεις. Συγκεκριμένα, αυτές οι πόλεις είναι οι Σαγκάη, Πεκίνο, Shenzhen, Guangdong, Suzhou και Wuhan.

Αυτό κάνει την Xiaomi την πρώτη κατασκευάστρια smartphone που υποστηρίζει με επιτυχία το σύστημα ανέπαφων πληρωμών στα λεωφορεία και τα τρένα της Κίνας, νικώντας μεγαλύτερους παίκτες. Η Xiaomi ήδη άρχισε τις πληρωμές μαζικής μεταφοράς νωρίτερα φέτος στη Σαγκάη και τη Shenzhen, με βάση τις τοπικές εκθέσεις.

Το να κάνεις τα τηλέφωνα να εκτελούν πληρωμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, λόγω των διαφορετικών προτύπων που χρησιμοποιούν οι NFC κατασκευαστές τσιπ. Η Apple για παράδειγμα, σχεδιάζει να ενσωματώσει ένα νέο τσιπ στα μελλοντικά μοντέλα iPhone, προκειμένου να στηρίξουν το σύστημα που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία.

Για να πληρώσουν στα τρένα στη Σιγκαπούρη, οι χρήστες πρέπει να πάρουν μια νέα κάρτα SIM με NFC chip EZ-Link ενσωματωμένα σε αυτή – μια ενοχλητική διαδικασία που γίνεται περιοριστική επειδή λειτουργεί με ένα περιορισμένο φάσμα μοντέλων smartphone.

Η EZ-Link είναι η κάρτα ανέπαφων πληρωμών της χώρας για τα λεωφορεία και τα τρένα.

Στο μέτωπο της πληρωμής με πιστωτική κάρτα, η Apple ήταν η πρώτη που θα ξεκινούσε το Φεβρουάριο στην Κίνα, ακολουθούμενη από τη Samsung το Μάρτιο.

Όπως η Samsung και η Apple Pay πριν, η Xiaomi υπέγραψε με την UnionPay της Κίνας για να εξασφαλίσει ότι διαθέτει την καλύτερη δυνατή κάλυψη της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο διατραπεζικό δίκτυο της χώρας, που έχει πέντε εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών σε όλη την Κίνα.

Κατά την έναρξη, η Mi Pay θα στηρίξει τις πιστωτικές κάρτες από τις 20 τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων τραπεζών, όπως η Bank of China και China Construction Bank.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS