ΑρχικήHow To5 μύθοι για τη φόρτιση που νομίζαμε ότι ήταν πραγματικοί!!!

5 μύθοι για τη φόρτιση που νομίζαμε ότι ήταν πραγματικοί!!!

1021424-fortisi_680-φόρτιση

Σχεδόν όλοι έχουμε ένα smartphone στις μέρες μας, το οποίο χρησιμοποιούμε κυρίως για να έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας στα social media, τα e-mail, τα παιχνίδια, τις ειδήσεις και πολλά ακόμα. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορεί να γίνει εφιάλτης μερικές φορές όταν η μπαταρία του smartphone μας τελειώνει ξαφνικά όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, η φόρτιση των smartphones τακτικά σε καθημερινή βάση έχει γίνει μια αναγκαιότητα. Επίσης, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να καταλάβουμε πώς πρέπει να προσέχουμε τη μπαταρία του smartphone μας και να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής της!

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι που περιβάλλουν την φόρτιση των smartphones, όπως ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά τη φόρτιση», «πάντα να το αφήνετε να αποφορτιστεί εντελώς», «να μην το αφήνετε στην πρίζα όλη νύχτα» και πολλά άλλα.

Ενώ οι μπαταρίες των smartphone έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας τες πιο έξυπνες και πιο εύκολες στη διαχείριση, οι μύθοι πίσω από τη φόρτιση δεν υποχωρούν.

Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε την αλήθεια πίσω από πέντε μεγάλους μύθους γύρω από τη φόρτιση.

Μύθος 1: Μην χρησιμοποιείτε το smartphone σας, ενώ φορτίζει

Αλήθεια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ενώ φορτίζει, εφ ‘όσον χρησιμοποιείτε έναν καλής ποιότητας φορτιστή που είναι σε καλή κατάσταση. Με άλλα λόγια, εφ ‘όσον δεν χρησιμοποιείτε έναν μη αυθεντικό φορτιστή, μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας.

Μύθος 2: Η χρήση off-brand ή φορτιστών που δεν είναι μάρκα, θα καταστρέψει τη μπαταρία του smartphone σας

Αλήθεια: Σε ένα βαθμό! Ενώ οι φορτιστές χωρίς εμπορικό σήμα ή με λευκή ετικέτα είναι καλοί, είναι οι φθηνές απομιμήσεις φορτιστών που θα πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι αν ο φορτιστής πωλείται σε ένα αξιόπιστο κατάστημα, τότε είναι ασφαλής (όλοι οι φορτιστές με μη-εμπορικό σήμα που έχουν εγκριθεί από διοικητικό όργανο). Να σημειωθεί ότι ενώ οι off-brand φορτιστές δεν είναι προφανώς τόσο καλοί όσο οι επίσημοι, λειτουργούν μια χαρά.

Μύθος 3: Μην αφήνετε το smartphone σας να φορτίζει όλη τη νύχτα, καθώς αυτό καταστρέφει τη μπαταρία

Αλήθεια: Το smartphone σας είναι πιο έξυπνο από ό, τι νομίζετε. Μόλις είναι πλήρως φορτισμένο σταματάει τη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία ούτε καν χρησιμοποιείται. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας θα διαρκέσει περισσότερο αν κρατάτε το smartphone σας φορτισμένο μεταξύ 40% και 80%.

Μύθος 4: Το να σβήνετε το smartphone σας είναι καλό για την μπαταρία του

Αλήθεια: Ακόμη και ένα μηχάνημα χρειάζεται διαλείμματα, όπως οι άνθρωποι. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι ειδικοί συμφωνούν ότι σβήνοντας το smartphone σας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, βοηθάει να διατηρείται η μπαταρία του περισσότερο, ειδικά όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ.

Μύθος 5: Μην φορτίζετε το smartphone σας μέχρι να αποφορτιστεί εντελώς

Αλήθεια: Η αναμονή μέχρι η μπαταρία να αδειάσει εντελώς πριν μπορεί να ονομαστεί και «βαθιά επιβάρυνση», η οποία είναι πραγματικά κακή για την μπαταρία σας. Αντ ‘αυτού, φορτίστε την μπαταρία σας όταν φτάνει γύρω στο 40%. Η μπαταρία σας έχει έναν πεπερασμένο αριθμό κύκλων φόρτισης και κάθε φορά που αδειάζει εντελώς, ένας ακόμα κύκλος χάνετε.

Εκτός από τα παραπάνω, να σημειωθεί ότι η θερμότητα καταστρέφει μια μπαταρία. Οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων θερμαίνονται από μόνες τους και να γίνονται θερμότερες όταν φορτίζονται. Ομοίως, ο πολύ κρύος καιρός μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή ενός smartphone, καθώς και μια κρύα μπαταρία θα τελειώσει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το smartphone σας θα είναι ασφαλές αν το κρατάτε μέσα στις συνιστώμενες θερμοκρασίες. Η Samsung εγγυάται ότι τα smartphones της, μπορούν να λειτουργήσουν οπουδήποτε μεταξύ -4 και 122 βαθμών. Από την άλλη πλευρά, η Apple λέει ότι οι 0 βαθμοί Κελσίου είναι η χαμηλότερη συνιστώμενη θερμοκρασία για το περιβάλλον ενός iPhone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS