Αρχικήinet3 μύθοι για τις μπαταρίες των smartphone που πρέπει να ξεχάσετε!

3 μύθοι για τις μπαταρίες των smartphone που πρέπει να ξεχάσετε!

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Δείτε γιατί φορτίζετε, με λανθασμένο τρόπο, το smartphone σας. [/su_heading]

SmartphoneBattery

Ναι, ξέρουμε. Σίγουρα θεωρείτε πως οι μπαταρίες των smartphone δεν είναι αποδοτικές, επειδή μόλις και μετά βίας διαρκούν μια ημέρα. Μπορεί να έχετε φορτίσει την έξυπνη συσκευή σας μόλις λίγες ώρες πριν, αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να σας εγκαταλείψει στη μέση της ημέρας. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί,  αυτό είναι εν μέρει και δικό μας λάθος, καθώς φορτίζουμε τις συσκευές μας με λανθασμένο τρόπο.

Πολλοί από εμάς έχουν μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι η σταδιακή φόρτιση των smartphones, ανά μικρά χρονικά διαστήματα, θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα βλάβες στην μπαταρία και επιλέγουν να τις φορτίζουν μονομίας, λίγο πριν χάσουν όλη τους την ενέργεια. Η αντίληψη αυτή ωστόσο δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο λανθασμένη.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία μπαταριών CADEX, μέσω του “Battery University“, παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για το πώς οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων των smartphones επηρεάζονται από τις δικές τους εκδοχές του «στρες». Και, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, το παρατεταμένο άγχος θα μπορούσε, σε βάθος χρόνου, να καταστρέψει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Αν θέλετε λοιπόν να κρατήσετε την μπαταρία του smartphone σας σε άριστη κατάσταση και να περνάτε την ημέρα σας χωρίς να ανησυχείτε για το αν θα ξεμείνετε από μπαταρία, θα πρέπει να αλλάξετε ορισμένα πράγματα.

Μην αφήνετε το κινητό σας στην πρίζα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο

Σύμφωνα με το “Πανεπιστήμιο της Μπαταρίας”, το να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην πρίζα όταν είναι πλήρως φορτισμένο, είναι κακό για την μπαταρία σε μακροπρόθεσμη βάση.

Μόλις το smartphone σας φτάσει στο 100% και δεν αφαιρεθεί από τον φορτιστή, η μπαταρία διατηρείται σε κατάσταση υψηλού στρες και υψηλής τάσης, η οποία επηρεάζει τον συνολικό χρόνο ζωής της.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ένα σωρό επιστημονικά στοιχεία που εξηγούν το γιατί, καταλήγοντας εύστοχα στο εξής συμπέρασμα: «Όταν φορτιστεί πλήρως, η μπαταρία θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη συσκευή φόρτισης. Είναι σαν την χαλάρωση των μυών μετά από έντονη άσκηση. Και εσείς δεν θα ήσασταν ευχαριστημένοι εάν είχατε εργαστεί ακατάπαυστα για ώρες και ώρες”.

Μην φορτίζετε πλήρως τη συσκευή σας

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μπαταρίες Li-ion δεν χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένες, καθώς η υψηλή τάση στρεσάρει την μπαταρία, μειώνοντας τον χρόνο ζωής της.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας στην πρίζα όποτε μπορείτε

Αποδεικνύεται ότι οι μπαταρίες των smartphone διαρκούν περισσότερο, εάν τις φορτίζετε σε τακτικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί να τις συνδέετε για φόρτιση όταν είναι άδειες, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ιδανικά, οι ερευνητές προτείνουν την φόρτιση των smartphοne, όταν χάσουν το 10% της ενέργειάς τους. Προφανώς, αυτό δεν είναι πρακτικό για τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε μπορείτε απλά να συνδέετε το smartphοne σας για φόρτιση όποτε ευκαιρείτε. Έτσι θα επιτύχετε βέλτιστη απόδοση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και η μπαταρία σας θα είναι πάντα φορτισμένη.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS