ΑρχικήinetΤέλος στις απολύσεις της Chipotle λόγω του Twitter!

Τέλος στις απολύσεις της Chipotle λόγω του Twitter!

Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων έκρινε ότι η Chipotle δεν μπορεί να απολύσει τους εργαζόμενους της για την δημοσίευση των παραπόνων τους με την εταιρεία στο Twitter ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και ακόμα ότι  η εταιρεία δεν μπορεί να απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να αναρτούν τα παράπονα τους για τις θέσεις εργασίας τους στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης.
Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων αποφάσισε ότι η πολιτική της εταιρείας Chipotle  παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους εργασίας.

Chipotle
Σύμφωνα με τη  Philly.com όλο αυτό έγινε όταν ένας εργαζόμενος της Chipotle στο Havertown, Pa απολύθηκε μετά από tweet του για τους χαμηλούς μισθούς και για μια αναφορά για τα διαλείμματα των εργαζομένων.
Όταν ένας πελάτης έγραψε για να ευχαριστήσει την Chipotle για ένα δωρεάν γεύμα, τον Ιανουάριο του 2015, ο υπάλληλος της Chipotle James Kennedy απάντησε:

“Nothing is free, only cheap #labor. Crew members only make $8.50hr how much is that steak bowl really?”
Ο Kennedy διέγραψε αργότερα το tweet του, αλλά και πάλι τον απέλυσαν.
Τώρα,η Chipotle προσφέρθηκε να τον προσλάβει ξανά και να του εξοφλήσει τους μισθούς του.
Αλλά η εταιρεία θα πρέπει οποιοσδήποτε να αλλάξει εντελώς την πολιτική της για τα κοινωνικά media. Δεν μπορεί να έχει ένα κώδικα  συμπεριφοράς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που αποτρέπει τους εργαζόμενους από το να στέλνουν ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες.
Έτσι, οι εργαζόμενοι στην Chipotle είναι ουσιαστικά ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στο Internert! @ChipotleTweets προσοχή!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS