ΑρχικήinetΓνωρίστε το Spider, το μικροσκοπικό ρομπότ-επισκευαστή αερόπλοιων

Γνωρίστε το Spider, το μικροσκοπικό ρομπότ-επισκευαστή αερόπλοιων

lockheed_Spider_robot_1

Από την ομάδα Skunk Works του Lockheed Martin – τους ίδιους ανθρώπους που έφεραν τα στρατηγικά Recon αεροσκάφη U-2 Dragon Lady και SR-71 Blackbird, καθώς και το μαχητικό F-117 Nighthawk – τώρα έρχεται το Spider, μια συσκευή για την επισκευή αερόπλοιων πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

Όπως εξηγεί η Skunk Works, οι παλιές μέθοδοι για την επισκευή αερόπλοιων είναι χρονοβόρες. Κάποιος πρέπει να ξεφουσκώσει το μικρό αερόστατο (το οποίο μπορεί να διαρκέσει ώρες) και να περπατήσει τριγύρω με ένα φωτεινό, φορητό φως για να ψάξει πολύ προσεκτικά για σχισίματα και ζημιές.

Αντίθετα, το Spider χρησιμοποιεί δύο μαγνητικά τμήματα, το ένα για να φωτίζει με ένα φως LED εντός του αερόπλοιου και ένα που αισθάνεται αυτό το φως από το εσωτερικό, εκθέτοντας έτσι τρύπες και προβληματικές περιοχές. Στη συνέχεια ο μηχανισμός επιδιόρθωσης μετακινείτε πάνω στην εν λόγω οπή, την επισκευάζει και στη συνέχεια παίρνει φωτογραφίες πριν και μετά την επιδιόρθωση, επιτρέποντας σε κάποιον να επιθεωρήσει αργότερα.

Η τελευταία φορά που τα αερόπλοια ήταν της μόδας, ήταν όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει, αλλά μπορεί να κάνουν το μεγάλο come back. Οι κατασκευαστές οραματίζονται χρήσεις για αυτά, όπως τη συλλογή πληροφοριών επιτήρησης, τη μετακίνηση φορτίου των καταναλωτών, την υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης στο Internet, τη συλλογή δεδομένων για τον καιρό και πολλά άλλα. Ακόμα και η Goodyear πρόσφατα έβγαλε νέες εκδόσεις των ιπτάμενων μέσων της.

Ο ανταγωνισμός επίσης ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγαλύτερο, καλύτερο, πιο αποδοτικό αερόπλοιο. Τόσο η Lockheed όσο και η Βρετανικής ιδιοκτησίας Hybrid Air Vehicles (HAV) φέρεται να αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα, δεδομένου ότι η ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, πράγμα που οδήγησε σε φθηνότερες τιμές πετρελαίου. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες απαιτείται να μετακινήσουν το βαρύ εξοπλισμό τους σε απομακρυσμένες περιοχές στην έρημο. Με τα νέα ιπτάμενα μέσα που αναμένεται να κοστίζουν περίπου 40 εκατομμύρια $ το καθένα, το Spider θα μπορούσε να καταστήσει αυτές τις μεγάλες αγορές λιγότερο επικίνδυνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS