ΑρχικήinetΗ νέα πατέντα της Amazon για τους drone παράδοσης

Η νέα πατέντα της Amazon για τους drone παράδοσης

amazon_drone_120213

Μια ακόμα λεπτομέρεια του σχεδίου της Amazon σχετικά με τη χρήση drone για την παράδοση πακέτων έχει αποκαλυφθεί, χάρη στην υποβολή αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας που εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα.

Η αίτηση περιγράφει τα σχέδια για να μετατρέψει τις ήδη υπάρχουσες κάθετες δομές στους δημόσιους χώρους σε αυτοσχέδιους σταθμούς υποδοχής για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μία υλικοτεχνική καινοτομία που θα μπορούσε να μεταφέρει γρήγορα το Amazon Prime Air από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας σε ένα εντελώς πρακτικό σύστημα διανομής.

Στις 12 Ιουλίου, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο εμφανίστηκε από την Patent Yogi, περιγράφει ένα σύστημα που θα επέτρεπε στους drone της Amazon να αποβιβαστούν σε ραδιοφωνικούς πύργους, πύργους κυττάρων, φώτα του δρόμου, ηλεκτρικούς στύλους, κτίρια γραφείων, χώρους στάθμευσης και ακόμη και καμπαναριά εκκλησιών.

Εκτός από το ότι εξυπηρετούν ως μια πλατφόρμα προσγείωσης για τους drone, οι σταθμοί του δρόμου θα λειτουργούν επίσης ως σταθμοί και βοηθήματα πλοήγησης φόρτισης για το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον μέρος του σχεδίου περιγράφει μια πιθανή μέθοδο παράδοσης από drone σε άνθρωπο για ορισμένους σταθμούς υποδοχής. Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει στον drone να ρίξει ένα πακέτο σε μια καταπακτή, και στη συνέχεια ένας ειδικά εξοπλισμένος σταθμός σύνδεσης θα μεταφέρει το πακέτο προς τα κάτω μέσω του σωλήνα κενού, ανυψωτήρα πραγμάτων, ασανσέρ ή άλλο σύστημα μεταφοράς που θα το φέρνει στην επιφάνεια.

Αλλά προτού να αρχίσετε τον έλεγχο των τοπικών πόλων τηλεφώνου σας για λογότυπα της Amazon, θα πρέπει να σημειωθεί ότι (όπως με όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας) δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι σταθμοί υποδοχής θα μπορέσουν ποτέ να κατασκευαστούν ή να χρησιμοποιηθούν.

Παρ ‘όλα αυτά, βάζοντας στην άκρη τα υλικοτεχνικά και δημοτικά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αν αυτός είναι ο τρόπος που η Amazon σχεδιάζει να αναπτύξει το Amazon Prime Air, το φιλόδοξο σχέδιο φαίνεται ξαφνικά πολύ πιο εφικτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS