ΑρχικήsecurityΗ επίθεση των hacker στο Pokemon Go!

Η επίθεση των hacker στο Pokemon Go!

Το Σάββατο, γύρω στις 14:00, οι servers του Pokemon GO βίωσαν ένα παρατεταμένο downtime που επηρέασε όλες τις υποδομές του παιχνιδιού, όλα οφείλονται σε μια επίθεση DDoS πραγματοποιήθηκε από τη σχετικά νέα ομάδα hacker PoodleCorp.

Pokemon GO
Όπως και στις περισσότερες επιθέσεις DDoS εναντίον στόχων παιχνιδιών, οι hackers δεν είχαν πραγματικά επικεντρωθεί στην συντριβή των servers ή να εκβιάσουν την εταιρεία, τους ενδιαφέρει περισσότερο οι αντιδράσεις των ενοχλημένων παικτών, κάτι που δεν άργησε να γίνει όπως διαπιστώσαμε στο Reddit και στο Twitter.

Ακριβώς όπως και οι Χριστουγεννιάτικες επιθέσεις των Lizard Squad και των Phantom Squad στο Xbox και στα δίκτυα PSN τα τελευταία χρόνια, οι hackers ήταν στην πραγματικότητα επικεντρωμένοι στην καταστροφή της διασκέδασης των παιχτών.

Οι διακομιστές επανήλθαν λίγες ώρες αργότερα. Η εγκυρότητα της επίθεσης αμφισβητήθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν η Nintendo ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε 26 ακόμη χώρες.

Οι νέες χώρες που κατακλύστηκαν από την μανία του Pokemon GO είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Γροιλανδία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Ελβετία.
Μπορεί απλά οι PoodleCorp να κάνανε την συγκεκριμένη επίθεση απλά και μόνο για να ακουστεί το όνομα τους.
Παλιότερα, αυτή η νεοσυσταθείσα εξαμελή ομάδα είχε παραμορφώσει μερικά κανάλια του YouTube και είχε κάνει DDoS επιθέσεις στο StreamMe, στο Battle.NET, και στους servers του League of Legends. Η ομάδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, είναι ενεργή από τις 22 Ιουνίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS