ΑρχικήinetTo SwagBot σύντομα θα μπορεί να διαχειρίζεται το αγρόκτημα

To SwagBot σύντομα θα μπορεί να διαχειρίζεται το αγρόκτημα

SwagBot-min

Ο Salah Sukkarieh, καθηγητής ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, είναι ο επικεφαλής του έργου για τη γεωργική ρομποτική στο Αυστραλιανό Κέντρο Ρομποτικής (ACFR). Η ACFR, που φιλοξενεί περίπου 130 ερευνητές και μηχανικούς, χτίζει ρομπότ για την εξόρυξη και την αεροπορία, αλλά εξετάζει επίσης και το πώς τα αυτοματοποιημένα συστήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αγρότες και τους γεωργούς. Στις 30 Ιουνίου το ACFR δοκίμασε πρώτη φορά το SwagBot σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Newcastle, στην Αυστραλία. Το ρομπότ θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στις κτηνοτροφικές μονάδες όπως στη βοσκή και την παρακολούθηση των ζώων, μεταξύ των άλλων καθηκόντων.

Το SwagBot προορίζεται να είναι ένα χαμηλού κόστους, ισχυρό ρομπότ που μπορεί να λειτουργήσει σε μεγάλες, απόκρημνες περιοχές. “Λόγω του τύπου του εδάφους … έπρεπε να έχουν αρκετή δύναμη και ικανότητα άρθρωσης για να σκαρφαλώνουν πάνω από βουναλάκια και χαντάκια,” δήλωσε ο Sukkarieh.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το εργαστήριο προτίθεται να παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία στο ρομπότ έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει ορισμένα καθήκοντα όπως η παρακολούθηση ή το τάισμα των ζώων. «Ψάχνουμε το πώς μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδο της αυτονομίας, ώστε να καθιστά ευκολότερο για τους καλλιεργητές, οι οποίοι είναι συνήθως μόνοι τους», εξήγησε.

Λειτουργώντας με μπαταρία και με τετρακίνηση, το SwagBot μπορεί να φτάσει ταχύτητες από 15 έως 20 χιλιόμετρα ανά ώρα (9 έως 12 μίλια ανά ώρα) σε λεία εδάφη. Στη διάρκεια της δοκιμής πεδίου, οι αγελάδες δικαιολογημένα δεν ήταν εντυπωσιασμένες. «Ήταν προφανώς φοβισμένες και έτρεξαν μακριά. Είναι αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Sukkarieh. «Το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας στα ζώα βοσκής, ή για να μπορούμε να παρακολουθούμε από απόσταση.»

Το ενδεχόμενο εμπορικό κόστος του ρομπότ είναι ασαφές, αλλά ο Sukkarieh είπε ότι η ιδέα ήταν να έχει τουλάχιστον την τιμή ενός οχήματος παντός εδάφους – ένα τέτοιο μπορεί να κοστίσει γύρω στα A $ 30.000 ($ 22.827).

Ο Sukkarieh έχει εργαστεί στη ρομποτική για 20 χρόνια και είπε ότι μόνο κατά την τελευταία δεκαετία οι δαπάνες έχουν γίνει αρκετά χαμηλές για τη ρομποτική, ώστε να είναι προσβάσιμες για τους αγρότες και το ενδιαφέρον τους ήταν σημαντικό. “Εκκρεμεί ακόμα να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες δυνατότητες [του Swagbot]”, πρόσθεσε.

Σε σχέση με άλλα ρομπότ, το ACFR έχει επίσης το Ladybird, το οποίο θα βγάζει τα ζιζάνια και θα τα μαζεύει και το J3 Cub ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ανίχνευση ζιζανίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS