ΑρχικήHow ToΕπαναφέρετε τα Windows 10 στο PC σας και διατηρήστε τα αρχεία σας!

Επαναφέρετε τα Windows 10 στο PC σας και διατηρήστε τα αρχεία σας!

Μερικές φορές τα Windοws χρειάζονται μια νέα αρχή, μιας και ένα πρόγραμμα μπορεί να κράσαρε ή ένα αρχείο να ήταν κατεστραμμένο. Ευτυχώς, τα Windows 10 σας επιτρέπουν να κάνετε αυτή τη νέα αρχή μόνο με μερικά κλικ.

Τα Windows 10 έχουν μια επιλογή με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windοws και να καθαρίσετε τα προγράμματά σας, αλλά επιπλέον κρατά τα αρχεία σας ανέπαφα. Σημειώστε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν θα απαλλαγείτε από όλα τα “άχρηστα” μπόνους προγράμματα που ο προμηθευτής του υπολογιστή σας, πρόσθεσε πριν τον αγοράσετε -θα πρέπει να το κάνετε με το χέρι-, αλλά θα απαλλαγείτε από κάθε λογισμικό που εσείς ή κάποιος άλλος εγκατέστησε στην πορεία.

Επαναφέρετε τα Windows 10 στο PC σας και διατηρήστε τα αρχεία σας!

Παρόλο που τα Windows λένε ότι θα κρατήσουν τα αρχεία σας ανέπαφα, φροντίζετε πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ή τουλάχιστον φυλάξτε τα σημαντικά σας αρχεία σε κάποια εξωτερική πηγή πριν προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια.

Έτοιμοι, λοιπόν; Εντάξει! Πατήστε το κουμπί Έναρξη και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (Settings). Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ενημέρωση και Ασφάλεια (Update and Security) και μετά, επιλέξτε Ανάκτηση (Recovery).

Πάνω πάνω στο Recovery τμήμα, θα δείτε την επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή (Reset this PC). Κάντε κλικ στο Get Started –μην ανησυχείτε, υπάρχει ακόμη ένα βήμα- και, στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε Διατήρησε τα αρχεία μου (Keep my files) και το παράθυρο διαλόγου θα σας υπενθυμίσει ότι αυτή η επιλογή πρόκειται να αφαιρέσει τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις σας.

Έπειτα, μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να αφήσετε τα Windows να κάνουν τη δουλειά τους. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Όταν η διαδικασία τελειώσει, θα πρέπει να έχετε μια νέα εγκατάσταση των Windows, και αν δεν είστε πολύ άτυχος, τα προσωπικά σας αρχεία θα εξακολουθούν να βρίσκονται ακριβώς εκεί που τα αφήσατε. Επομένως, καλή σας τύχη!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS