ΑρχικήHow ToH Google κάνει όλες τις ιστοσελίδες να έχουν δυνατότητα προβολής VR

H Google κάνει όλες τις ιστοσελίδες να έχουν δυνατότητα προβολής VR

Ως αποτέλεσμα των μεγάλων επενδύσεων που γίνονται από την Google στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, μπορούμε να περιμένουμε πολλές εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.

Google
Για να επιτραπεί στους χρήστες του διαδικτύου να περιηγηθούν σε κάθε γωνιά του web σε VR, η Google έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό των προτύπων WebVR που επιτρέπουν τη δημιουργία VR-enabled ιστοσελίδες για να εξυπηρετήσει το περιεχόμενο VR άμεσα με ακουστικά όπως είναι το Oculus και το HTC Vive.
Αυτές οι νέες δυνατότητες του VR εντοπίστηκαν πρόσφατα στις τελευταίες εκδόσεις του Google Chrome Dev και του Google Chrome Beta για το Android. Το Chrome Beta έρχεται τώρα με μια ρύθμιση WebVR που φέρνει βελτιωμένες δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας στις ιστοσελίδες που είναι χτισμένες με τα πρότυπα WebVR.
Η έκδοση του Chrome Dev φέρνει ακόμα περισσότερες λειτουργίες VR εκτός από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Google Chrome Evangelist François Beaufort, τώρα το Chrome Dev περιέχει μια ρύθμιση VR Shell που επιτρέπει σε ένα κέλυφος του προγράμματος περιήγησης του VR να επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, ενώ χρησιμοποιούν το Google’s Cardboard ή το Daydream-ready viewers.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πάτε εδώ: chrome://flags in the URL bar.
Το συγκεκριμένο WebVR API είναι συμβατό μόνο με το Chrome και το Firefox, μαζί με το τελευταίο ειδικό πρόγραμμα περιήγησης της Samsung για το Gear VR ακουστικό του.
Αυτά η νέα σειρά χαρακτηριστικών φέρει επίσης νέες ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου, όπου μπορούν να παράγουν το συναρπαστικό περιεχόμενο VR και στερεοποιήσουν τη βάση χρηστών τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS