ΑρχικήUpdatesΗ τελική έκδοση του AMDGPU-Pro 16.30 είναι εδώ!

Η τελική έκδοση του AMDGPU-Pro 16.30 είναι εδώ!

Στις 29 Ιουνίου, η AMD κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του AMDGPU-Pro 16.30 graphics drive για τα λειτουργικά συστήματα GNU/Linux, φέρνοντας υποστήριξη για τις νέες τεχνολογίες, όπως είναι το Vulkan API.

AMDGPU-Pro 16.30

Ενώ η AMD λέει ότι η μονάδα δίσκου είναι διαθέσιμη για τα Linux kernel-based λειτουργικά συστήματα, από τις σημειώσεις της έκδοσης μπορούμε να δούμε ότι μόνο το Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) το υποστηρίζει αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσει τους συντηρητές άλλων διανομών να ενσωματώσουν το νέο AMDGPU-PRO drive στα συστήματά τους.

Ο Ikey Doherty είπε ότι η AMDGPU-PRO 16.30 graphics drive θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Solus λειτουργικό σύστημα.
Επίσης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι αυτό το πρόγραμμα οδήγησης από την AMD είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα 64-bit OSes και τις νεότερες κάρτες γραφικών όπως είναι η AMD Radeon RX 480 και το R9 series.

Στιγμιότυπα από κυκλοφορία του AMDGPU-PRO 16.30 graphics driver περιλαμβάνουν υποστήριξη για το OpenGL 4.5, GLX 1.4, OpenCL 1.2, Vulkan 1.0, VDPAU APIs, μαζί με τη Vulkan υποστήριξη για το παιχνίδι Dota 2, καθώς και μια βασική ένδειξη χαρακτηριστικών και διαχείρισης ενέργειας.

Επιπλέον, ο οδηγός βίντεο έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη για τις τεχνολογίες του ADF (Atomic Display Framework) και του KMS (Kernel Mode Setting), ένα GPL συμβατό module του πυρήνα, και πακέτα Debian που έχουν δοκιμαστεί μόνο για το λειτουργικό σύστημα του Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus).

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι γνωστοί περιορισμοί για αυτή την έκδοση, όπως μικρές λεπτομέρειες φθοράς με τα Dying Light και F1 2015 παιχνίδια, και μερικά μικρά προβλήματα με τις κάρτες γραφικών AMD Radeon R9 Fury X και AMD Radeon R9 M395X.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS