ΑρχικήHow ToΗ μεγαλύτερη απειλή για το Airbnb θα μπορούσε να είναι ένα...

Η μεγαλύτερη απειλή για το Airbnb θα μπορούσε να είναι ένα νομοσχέδιο

Airbnb1-600x400

Ένα νομοσχέδιο μόλις πέρασε από το νομοθετικό σώμα της Νέας Υόρκης που καθιστά παράνομο για ένα άτομο να διαφημίσει ένα ολόκληρο σπίτι σε ιστοσελίδες όπως το Airbnb για 29 ημέρες ή λιγότερο. Τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια είναι ήδη παράνομα στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν υπήρχε κανένας νόμος που να απαγορεύει τη διαφήμιση τέτοιων ενοικιάσεων μέχρι τώρα.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επιβάλει πρόστιμα μέχρι $ 7.500 σε αυτούς που θα συλλαμβάνονται για τέτοιες προσφορές online. Το νομοσχέδιο θα περάσει τώρα στο ΦΕΚ Andrew Cuomo, ο οποίος θα είτε θα περάσει το νόμο ή είτε θα ασκήσει βέτο.

Οι παραβάτες την πρώτη φορά θα πληρώνουν πρόστιμο $ 1.000. Με δεύτερη παραβίαση θα πληρώνουν $ 5.000 και κάθε παραβίαση μετά από αυτό θα κοστίζει $ 7.500.

Μια δήλωση από το Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Eric Schneiderman ανέφερε ότι το 72 τοις εκατό των μονάδων Airbnb στην πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε παραβίαση του κράτους δικαίου.

Οι υποστηρικτές του Airbnb και οι επενδυτές είναι φανερά αναστατωμένοι για την απόφαση. Άνθρωποι, όπως οι επιχειρηματίες κεφαλαίων Fred Wilson, Paul Graham, Reid Hoffman και ο ηθοποιός και επενδυτής Ashton Kutcher, δήλωσαν τις απογοητεύσεις τους στο Twitter. Αυτές οι φωνές αντιμετωπίστηκαν από τους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα προστατεύσει τους Νεοϋορκέζους και θα βοηθήσει να ανακουφιστεί η πίεση στην αγορά στέγης.

«Το Airbnb έχει καταπατήσει τους νόμους που προστατεύουν την οικονομικά προσιτή στέγαση και τους ενοικιαστές για χρόνια», δήλωσε η Linda Rosenthal. «Αυτό το νομοσχέδιο, τη στιγμή που θα υπογραφεί σε νόμο, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι προτεραιότητα έχουν οι εργατικές οικογένειες της Νέας Υόρκης και η οικονομικά προσιτή στέγαση.»

Το Airbnb έσπευσε να κυκλοφορήσει μια δήλωση, εξηγώντας την πεποίθησή του ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα βλάψει τους Νεοϋορκέζους με χαμηλότερο εισόδημα που χρησιμοποιούν το Airbnb ως μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS