ΑρχικήsecurityΟι νέες τακτικές των hackers. Αλλάξτε τη Trojan-slinging τακτική σας!!

Οι νέες τακτικές των hackers. Αλλάξτε τη Trojan-slinging τακτική σας!!

Μια ομάδα hackers που πολλές φορές έχει συνδεθεί από τους ερευνητές με το Kremlin έχουν αλλάξει πλέον την τακτική τους, όσον αφορά τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

Μία νέα επίθεση με την καινούργια τακτική των συγκεκριμένων hackers σημειώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες.
Συγκεκριμένα ένα phishing e-mail από την ομάδα Sofacy (επίσης γνωστή και ως APT28) στάλθηκε σε έναν κρατικό οργανισμών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) από έναν πιθανό παραβιασμένο λογαριασμό που ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο e-mail περιγράφτηκε ως ένας άλλος “κρατικός οργανισμός” και στάλθηκε παγιδευμένο με την παραλλαγή του Carberp του Sofacy Trojan.
«Οι απειλητικοί φορείς πρόσθεσαν έναν νέο και επίμονο – προς στο Trojan – μηχανισμό , το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ άλλοτε σε καμία από τις προηγούμενες επιθέσεις», σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές ασφάλειας του Palo Alto Networks της ομάδας νοήμων απειλών Unit 42.
« Η νέα αυτή παραλλαγή απαιτεί οπωσδήποτε την αλληλεπίδραση του χρήστη, δηλαδή φορτώνοντας (loading )το “φορτίο” επί πληρωμής που έχει, σε εφαρμογές της Microsoft Office- όταν αυτές ανοίξουν-βοηθώντας έτσι τους φορείς να αποφύγουν τον εντοπισμό.»

hackers
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την νέα επίθεση των hackers και τις νέες τακτικές τους μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στο σχετικό blog post που αναρτήθηκε από την Palo Alto Networks πατώντας απλά εδώ για να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.
Η APT28 έχει κατηγορηθεί πολλές φορές και παλιότερα για επιθέσεις κατά της Γεωργίας (Georgia), κατά των κυβερνήσεων στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και κατά του NATO και του Οργανισμού που ασχολείται συγκεκριμένα με την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS