ΑρχικήHow ToΟι γυναίκες είναι πιο εθισμένες στα smartphones από τους άνδρες

Οι γυναίκες είναι πιο εθισμένες στα smartphones από τους άνδρες

mujer-de-cabello-corto-con-blusa-blanca-viendo-el-celular-smartphones

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα σχετικά με τη χρήση των smartphones μεταξύ ανδρών και γυναικών, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο να εθιστούν σε αυτά σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η έκθεση του ακαδημαϊκού Chang Jiang Jae-Yeon του Πανεπιστημίου Ajou βασίζεται σε έρευνα 1.236 μαθητών από έξι σχολεία στη Suwon, στην επαρχία της Gyeonggi το 2013, σύμφωνα με την Korea Times. Ήταν η πρώτη μελέτη που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο εξαρτημένες από τα smartphone σε σχέση με τους άνδρες.

Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες ελέγχουν τακτικά τα κινητά τους για τέσσερις ώρες ή περισσότερο την ημέρα σε σύγκριση με τους άνδρες που είναι πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο 52%, με μόλις 29,4%, σύμφωνα με την Korea Times. Οι γυναίκες σημείωσαν 22,9% στους χρήστες που ασχολούνται με τα smartphones τους έξι ώρες την ημέρα σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν ποσοστό μόνο 10,8%.

Ο Jae-Yeon εξήγησε: «Αναμένουμε ότι οι έφηβοι είναι πιθανό να παρουσιάσουν παρόμοια αποτελέσματα. Οι γυναίκες χρήστες συμβουλεύονται να αφήνουν συνειδητά τα τηλέφωνά τους μακριά τους για κάποιο χρονικό διάστημα.» Πρόσθεσε επίσης, «η επιθυμία των γυναικών για δικτύωση και επικοινωνία είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι των ανδρών, και τις οδηγεί να εξαρτώνται περισσότερο από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (SNS) μέσω των smartphones τους.»

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις περισσότερες γυναίκες σχετικά με το λόγο που χρησιμοποιούν ένα smartphone.

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες χρησιμοποιούν τα smartphones τους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ το 37,2% των γυναικών ελέγχουν συνεχώς τα κινητά τους τηλέφωνα, ακόμη και όταν μιλάνε με άλλους ανθρώπους. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 20,1% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη νιώθουν εξαιρετικά ανασφαλείς όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphone τους, ενώ μόνο το 8,9% των ανδρών είχε αυτό το αίσθημα ανασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Chang Jiang, τα ευρήματα δείχνουν ότι η εξάρτηση των γυναικών είναι 10% υψηλότερη σε σύγκριση με τους άνδρες. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές κατέληξαν ότι για πολλές γυναίκες, ο εθισμός τους αυτός έχει αρχίσει να επηρεάζει την ψυχική τους υγεία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου-Ιουνίου Εκθέσεων Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS