ΑρχικήsecurityHacker παραμορφώνει τη Meteo France ιστοσελίδα με αντιπολεμικό μήνυμα

Hacker παραμορφώνει τη Meteo France ιστοσελίδα με αντιπολεμικό μήνυμα

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαΐου ένας χάκερ που δρα με το ψευδώνυμο του Amar^SHG (πρώην Kuroi’SH) παραμόρφωσε την πιο μεγάλη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα καιρού της Γαλλίας, το Météo France.

Το μήνυμα της παραμόρφωσης ήταν κάτι που σπάνια βλέπουμε αυτές τις μέρες μεταξύ των hackers – ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης.

Hacker παραμορφώνει τη Meteo France ιστοσελίδα με αντιπολεμικό μήνυμα

Με τους περισσότερους hackers να γεμίζουν το όνομά τους σε όλη την αρχική σελίδα ενός ιστότοπου, το λογότυπό τους ή κάποιο είδος μηνύματος γεμάτο με ξενόφοβο μίσος, υπάρχει ακόμα ελπίδα για κάποιο θετικό hacktivism στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το Softpedia μίλησε με τον Amar^SHG, ο οποίος λέει ότι χρησιμοποίησε ένα SQL injection στο extranet του καταχωρητή του Météo France, μιας εταιρείας που ονομάζεται OXYD, για να δείξει το μήνυμα που οδήγησε στην παραμόρφωση του ιστοτόπου.

«Ήταν εύκολο για μένα, είχα πρόσβαση σε όλα.», δήλωσε ο Amar^SHG. Δεν έκλεψε οποιαδήποτε άλλα δεδομένα από την OXYD, αλλά λέει η εταιρεία κινήθηκε γρήγορα για να επιλύσει αυτό το ζήτημα και τα πάντα επανήλθαν στη θέση τους μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Amar^SHG ισχυρίζεται ότι και στο παρελθόν, είχε χακάρει έναν Kennedy Space Center NASA διακομιστή, τον Canal+, και το στρατιωτικό domain των ΗΠΑ usuhs.mil.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο το αντιπολεμικό μήνυμα του Amar^SHG, μαζί με την παραμορφωμένη εικόνα του Météo- France.

“Αν ο κόσμος μπορούσε να είναι τέλειος…. Σε μια καλλιεργημένη και έξυπνη κοινωνία, εξακολουθώ να βλέπω τρέλα και φρίκη όπως σε έναν πόλεμο. Ποιο είναι το νόημα; Οι άνθρωποι παραμένουν άνθρωποι, ο κόσμος εξακολουθεί να καίγεται … Είστε μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, βλέπετε πάντα τα προβλήματά σας πρώτα, δεν είστε ευχαριστημένοι από αυτό που σας προσφέρει η χώρα σας. Αλλά σας καταλαβαίνω: είστε απλώς άνθρωποι. Όσο υπάρχουν μυαλά σε αυτόν τον κόσμο, δεν θα είναι ποτέ τέλειος. Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι να αποδεχτούμε τη θλίψη, διότι όταν δεν είμαστε τέλειοι, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με αυτό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτή η σημερινή κοινωνία, αν έχετε προβλήματα στη ζωή σας, θα ξέρετε: ζείτε, ποτέ δεν θα είστε τέλειοι … Άρρωστος κόσμος, αλλά ελπίζω. “

anti-war-message

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS