Πως δουλεύει ένα SQL Injection Attack? Μάθε τα πάντα γι’ αυτό!

Πως δουλεύει ένα SQL Injection Attack ? Μάθε τα πάντα γι’ αυτό! 

Πως δουλεύει ένα SQL Injection Attack? Μάθε τα πάντα γι' αυτό!

Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά τoν όρο “SQL injection αttαcks” .. αλλά τι καταλαβαίνουμε αλήθεια; Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτές;

Τα SQL injection attacks είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές cyber attacks. Αυτές οι επιθέσεις είναι πολύ αποτελεσματικές και περίπου το 32% όλων των Web applications είναι ευάλωτα στα SQL injections.

https://www.secnews.gr/100940/microsoft-underwater-datacenter/Δείτε περισσότερα: Τα ‘χασε η Microsoft! Γιατί πετά το Cloud Data Center της στη Θάλασσα?

Η SQL είναι μια τεχνική code injection που χρησιμοποιείται για την επίθεση σε data-driven applications. Πρόκειται για κακόβουλα SQL statements που εισχωρούνται σε οποιοδήποτε entry field για εκτέλεση.

Εάν δεν έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, οι επίδοξοι επιτιθέμενοι μπορούν να στοχεύσουν το website σας και να εφαρμόσουν SQL injection attacks κι έτσι να καταφέρουν να…. “παίξου픨με τα ευαίσθητα δεδομένα!

Περίπου το 27% όλων των web attacks είναι τα SQL injection αttαcks και το μέσο κόστος για το θύμα – στόχο του μικρότερου SQL injection αttαck είναι περίπου τα $196,000 δολάρια.

Ακολουθεί ένα άκρως ενδιαφέρον infographic από την Barricade, το οποίο απεικονίζει διαφορετικά aspects ενός SQL injection αttαck.

https://www.secnews.gr/100898/i-want-this-google-now-mirror-in-my-bathroom/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε: Google Now Mirror|Ο έξυπνος καθρέφτης που θα λατρέψετε! Τον θέλω τώρα!

Ρίξτε μια ματιά για να μάθετε και να κατανοήσετε πως δουλεύει ένα SQL injection αttαck:

infographic-how-sql-injection-attack-works
Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά τoν όρο “SQL injection attacks” .. αλλά τι καταλαβαίνουμε αλήθεια; Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτές; Τα SQL injection attacks είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μορφές cyber attacks. Αυτές οι επιθέσεις είναι πολύ αποτελεσματικές και περίπου το 32% όλων των Web applications είναι ευάλωτα στα SQL injections.