ΑρχικήHow ToΟ Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPad

Ο Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPad

stevej-e1411065451342-iPad

Μπορεί το παιδί μας να έχει ζητήσει ένα iPad για τα γενέθλιά του / της ή σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Μπορεί να έχουμε υποκύψει στην επιθυμία του / της από την αγάπη μας προς αυτό ή επειδή θέλουμε το παιδί μας να είναι μπροστά στον τομέα της τεχνολογίας. Τα iPad έχουν πολυδιαφημιστεί και γίνονται μεγάλες προσπάθειες από την εταιρία για την προώθησή τους.

Αλλά ξέρατε ότι ο Steve Jobs, πρώην CEO της Apple και ο άνθρωπος πίσω από το iPad και άλλες καινοτομίες της Apple δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν το iPad όσο ήταν μικρά?

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Nick Bilton ρώτησε τον Jobs, “Λοιπόν, τα παιδιά σας θα πρέπει να αγαπούν τα iPad;” ο Jobs απάντησε: “Δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει. Έχουμε περιορίσει το πόσο τα παιδιά μας θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο σπίτι.”

Ωστόσο ο Jobs δεν είναι o μόνος που ελέγχει τα παιδιά του στη Silicon Valley. Πολλοί CEOs και ειδικοί τεχνολογίας προστατεύουν τα παιδιά τους από την τεχνολογία. Υπάρχει πράγματι μια τάση μεταξύ των ειδικών και μηχανικών της Silicon Valley να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία μη τεχνολογικά, όπως το Waldorf School στο Los Altos, όπου οι υπολογιστές δεν βρίσκονται πουθενά διότι επικεντρώνονται μόνο στη χειρόγραφη μάθηση.

Παρόλα αυτά οι CEOs και τα στελέχη της τεχνολογίας όπως και οι μηχανικοί, αναπτύσσουν προϊόντα, εφαρμογές και παιχνίδια για να προσελκύσουν τα παιδιά μας να κάνουν αυτό από το οποίο προστατεύονται τα δικά τους παιδιά!

Ένας ακόμα κορυφαίος CEO της Silicon Valley, ο Chris Anderson, Διευθύνων Σύμβουλος της 3D Robotics και πατέρας πέντε παιδιών, εξήγησε στη The Times τι οδηγεί όσους εργάζονται στο χώρο της τεχνολογίας να κρατάνε τα παιδιά τους μακριά της.

“Τα παιδιά μου κατηγορούν εμένα και τη γυναίκα μου ως φασίστες και υπερβολικά ανήσυχους όσον αφορά στην τεχνολογία και λένε ότι κανένας από τους φίλους τους δεν έχει τους ίδιους κανόνες … Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε δει τους κινδύνους της τεχνολογίας από πρώτο χέρι. Το έχω δει αυτό στον εαυτό μου και δεν θέλω να το δούμε να συμβαίνει και με τα παιδιά μας.”

Αυτή η καθαρή υποκρισία δεν φαίνεται να ενοχλεί τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προγραμματιστές που κάνουν το γύρο του πλανήτη για να πωλήσουν τα προϊόντα τους στα παιδιά άλλων.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε για το πώς θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας, καλύτερα να σκεφτούμε (πολύ) πρωτού τους αγοράσουμε οτιδήποτε καινούριο προσφέρει η τεχνολογία ενώ θα μεγαλώνουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS