ΑρχικήsecurityΗ Microsoft απαγορεύει τους "χαζούς" κωδικούς!

Η Microsoft απαγορεύει τους “χαζούς” κωδικούς!

Η Microsoft, ως απάντηση στον hacker που διέρρευσε 117 εκατομμύρια usernames και κωδικούς πρόσβασης από το LinkedIn, αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους κωδικούς. Η μάλλον θέλει να αλλάξει τον τρόπο που οι χρήστες σκέφτονται τους κωδικούς!

Microsoft

Οι περισσότεροι ψηφιακοί λογαριασμού έχουν κάποιες απαιτήσεις για τους κωδικούς όπως πχ συγκεκριμένο μήκος, ειδικούς χαρακτήρες ή κεφαλαία για μεγαλύτερη ισχύ. Αλλά σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε ένας από τους managers προγράμματος της Microsoft, οι χρήστες τείνουν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις με προβλέψιμο τρόπο και στην πραγματικότητα δημιουργούν κωδικούς που είναι ακόμα πιο εύκολο να σπαστούν.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104195/hacker-poulaei-117-ekatommuria-linkedin-kwdikwn-xristwn-sto-dark-web/” target=”blank” style=”glass” background=”#26f181″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Hacker πουλάει 117 εκατομμύρια LinkedIn κωδικούς χρηστών στο Dark Web[/su_button]

Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Microsoft εκμεταλλεύεται τους εκατομμύρια κωδικούς που έχουν διαρρεύσει για να εντοπίσει τους πιο κοινούς και να απαγορεύσει τη χρήση αυτών από μελλοντικούς χρήστες.

Όπως ανακοινώθηκε σε ένα blog post την Τρίτη, αυτή η ενημέρωση της λίστας με τους κακούς κωδικούς είναι η προσπάθεια της εταιρίας να βελτιώσει την ασφάλεια και να προστατέψει τους χρήστες από την τάση να χρησιμοποιούν κωδικούς όπως “123456.”

Με κάθε διαρροή δεδομένων που θα γίνεται αυτή η λίστα θα ενημερώνεται και θα απαγορεύονται κι άλλοι απαίσιοι κωδικοί που θα έρχονται στη δημοσιότητα.

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ήδη ενταχθεί στο Microsoft Account Service συμπεριλαμβανομένων του Outlook, του  Xbox και του OneDrive.

Αν κάποιος χρήστης δεν επιλέξει κάποιον κακό κωδικό τότε όλη η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού θα παραμείνει ίδια. Αν όμως ο χρήστης βάλει κάποιον κακό κωδικό θα παρουσιαστεί το εξής μήνυμα “choose a password that’s harder for people to guess.”

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104365/oi-megaluteroi-xrisimopoioun-pio-sunthetous-kwdikous-apo-ti-nea-genia/” target=”blank” style=”3d” background=”#f19826″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν πιο σύνθετους κωδικούς από τη νέα γενιά![/su_button]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS